25. Abril 2024

Trapero exigeix als Mossos que no ‘castiguin’ encara més als restauradors

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha ordenat que l’actuació policial perquè el sector de la restauració compleixi les noves restriccions tingui inicialment un caràcter “informatiu” i “conscienciador”, així com es reservi les sancions als casos més greus, reiterats o que expressament posin en risc la salut.

Així ho sosté Trapero en un comunicat intern dirigit a tots els serveis dels Mossos sobre com executar el Pla d’Acció en el sector de la restauració arran de les noves restriccions que ha acordat aquest divendres el Govern pel repunt del coronavirus i que entraran en vigor dilluns que ve.

Davant el repunt del coronavirus, el Govern ha imposat franges horàries a bars i restaurants perquè només obrin durant els àpats: de les 07.30 hores a les 09.30 hores per servir esmorzars i de les 13.00 hores i les 15.30 hores per servir dinars. En canvi, per als sopars, només podran oferir servei a domicili, de les 19.00 hores a les 22.00 hores. A l’interior dels restaurants s’haurà de mantenir l’aforament del 30% com a màxim, amb quatre persones per taula o sis si són la mateixa bombolla de convivència.

Davant d’aquestes noves mesures, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, el major Trapero i responsables de Protecció Civil i de les policies locals de Catalunya s’han reunit aquesta tarda el gabinet de crisi per aprofundir en la seva col·laboració per aplicar el pla policial per controlar el compliment de les noves restriccions, que també afecten la mobilitat.

En el cas concret de la restauració, el pla dissenyat pels Mossos d’Esquadra insisteix, en la línia de la circular interna de Trapero, en què els cap de les comissaries hauran de portar el control de les zones i establiments a què s’hagi dirigit les primeres accions, que seran “de caràcter informatiu i pedagògic”. El responsable del pla serà el cap de la comissaria Superior de Coordinació Territorial, David Boneta, mentre que a cada regió policial el responsable del pla serà el cap de regió i de comissaria.

Aquestes primeres actuacions serviran, segons el pla d’acció, per planificar les posteriors actuacions, encaminades al control, detecció i denúncia dels incompliments, “actuant sempre en funció dels principis d’oportunitat, congruència i proporcionalitat”.

A més, en el sector de la restauració es fixa com a objectius impulsar el control sobre el compliment de les mesures preventives, dirigir i coordinar l’activitat preventiva i d’inspecció de la policia en aquest àmbit d’actuació, buscar la col·laboració i coordinació amb les policies locals i altres actors implicats i facilitar el seguiment de l’activitat executada.

El pla especifica que les Unitats de Seguretat Ciutadana hauran de planificar serveis destinats al control de les mesures de prevenció en restaurants, bars i terrasses, i que amb caràcter general dos dies per setmana -un en cap de setmana- es planifiqui una dotació uniformada per dur-lo a terme. A més de la planificació específica, les dotacions de seguretat ciutadana també intervindran quan siguin requerides o detectin situacions d’incompliment durant el seu servei ordinari de patrulla.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy paid course free download