Torredembarra recupera dos anys després la mostra de Ranxets, un esdeveniment que serveix per donar a conèixer la gastronomia típica del municipi. Aquesta es caracteritza per combinar ingredients bàsics de la mar i del camp, que tothom tenia a l’abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi, verdures i peixos de temporada.
La cita tindrà lloc el 3 d’abril, a partir de les 12 h, a la plaça de les Remendadores (Jardins de Cal Bofill). Hi prendran part quatre establiments de restauració del municipi, els cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola, i dues bodegues de la Torre que oferiran degustacions de vins i caves de qualitat.
Seguint la línia de l’última edició, els participants mostraran en directe com duen a terme l’elaboració dels plats de ranxets que es podran degustar a posteriori:
• Arròs amb bacallà. Cal Silver.
• Mandonguilles amb canana. La Xeriueta.
• Sípia estofada amb allioli. La Xeriueta.
• Fideuejat amb tinta de sípia i allioli. Las Palmeras.
• Arrossejat amb gambetes i allioli. Òxid Restaurant.
• Bull a l’allipebre. Cuiners Àlex Segú i Eloi Figuerola.
El programa complet es pot consultar a través d’aquest enllaç.