La paraula és valentia. Aquest ha estat el mot més emprat pel president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), Francesc Pintado.
En la seva opinió, el sector de la restauració i hostaleria està vivint un dels moments més difícils de la seva història, a conseqüència del coronavirus. La seva junta directiva està fent els possibles perquè el sector es reinventi, però les mesures imposades per l’estat d’alarma i ara per la denominada ‘nova normalitat’, estan condicionant el futur dels establiments. Per aquesta raó, demana sensibilitat i valentia a les diferents administracions.
Sense l’empenta dels governs, el futur dels hotelers s’albira difícil. Les ajudes governamentals han de ser eficaces i no una mera voluntat d’intencions
Per evitar que els locals tanquin persianes, seria interessant que el govern central i autonòmic i fins i tot els ajuntaments facin fàcil la tornada a la ‘nova realitat’ anant més enllà de bonificacions o ampliacions de terrasses. ‘Les empreses estan sense ingressos, veient com el seu negoci se’n va en orris, i com totes les famílies que depenien del seu negoci estan en situació de precarietat. El que fa l’associació és sol·licitar a l’administració que siguin valenta. Una petita ajuda de terrassa no és valenta. Preveiem que serà un hivern molt llarg’.
Sense l’empenta dels governs, el futur dels hotelers s’albira difícil. Les ajudes governamentals han de ser eficaces i no una mera voluntat d’intencions. Cal valentia, ha insistit Francesc Pintado. Ajudar a les famílies amb diners està molt bé, però cal ajudar el motor de l’economia, que són les empreses, parlem d’un sector que mou un 25 del PIB a la província. Si aquest motor ‘gripa’ tindrem un problema greu als carrers, a les famílies, i veurem com molta gent ho passa malament.
Ha manifestat la seva preocupació per la situació precària del sector després de l’estat d’alarma.
En el seu discurs després de presidir a l’acte de ‘Benvinguda al xef amb Estrella Michelin Pep Moreno – xef del restaurant Deliranto – al Consell d’Experts de l’AEHT’, Pintado ha destacat el paper que l’Ajuntament de Salou està jugant en la promoció gastronòmica i la implicació de l’alcalde Pere Granados perquè Salou continuï sent un destí turístic atractiu.
Francesc Pintado, en un contacte amb els periodistes, ha confessat que Tarragona, en l’àmbit turístic té molts deures pendents. El president de l’AEHT ha dit que ‘per desgràcia no tenim estrella Michelín a Tarragona. Des de l’Associació hem intentat a través d’un consell d’experts fer l’apropament d’alguna estrella Michelín a una gran ciutat. Si Tarragona tingués una estrella Michelín, seria un ‘petardasso’, ha subratllat. Tarragona té molts deures a fer, i un d’ells és posar en relleu la seva gastronomia’. Entén que la gastronomia podria ser un accelerador per a la promoció de la ciutat.