Arxius de Parc Infantil | Diari La República Checa

porn
REDACCIÓ23 Juny, 2022
Premsa_Pla_Millora_Serrallo_1-1280x960.jpeg

Els dos parcs infantils del Moll de Costa ja compten amb l’ombra que generen les tensoestructures instal·lades aquest juny. L’obra, dotada amb 136.120,98 euros, s’ha enllestit en temps rècord per facilitar l’esbarjo dels més petits just començar les vacances. L’actuació ha consistit en la instal·lació d’un total de 217 m² aprox. de material flexible per projectar l’ombra subjectada mitjançant una estructura d’acer galvanitzat col·locada en els extrems dels parcs infantils, construïts pel Port de Tarragona l’any 2013 i ampliats l’any 2017.

A partir d’ara, el 50% del total de la superfície de cadascun dels dos parcs infantils queda sota l’ombra perquè durant les temporades d’estiu, quan les temperatures són més elevades, es pugui continuar utilitzant el mobiliari de jocs infantils.

No obstant, per aprofitar les hores de sol en les èpoques de l’any on és menys intens, s’ha decidit deixar una part de cada parc al descobert. Aquesta intervenció és una de les 4 línies que d’actuació del pla de Millora de la Façana Marítima del Serrallo que el Port Tarragona va presentar el passat mes de març.

PUBLICITAT


 


REDACCIÓ24 Maig, 2021
parc_ed_viaria2_21-1280x720.jpg

L’Ajuntament de Roda de Berà ha posat en marxa el nou circuit d’educació viària infantil per bicicletes i patinets. El projecte surt de la combinació de les propostes guanyadores de la primera edició dels Pressupostos Participatius. Els nens i nenes de primer i de tercer curs de l’escola Salvador Espriu han estat els encarregats d’inaugurar aquest matí el parc amb diferents sessions pràctiques d’educació viària impartides per membres de la Policia Local de Roda de Berà.

La cita ha comptat amb la presència de l’alcalde Pere Virgili; del regidor d’Urbanisme, Manel González; del regidor d’Infància i de Joventut, Gerard Solé; del cap de la Policia Local, Joan Pie; i del sergent, Antonio Gómez, així com de membres de l’associació de voluntaris de Protecció Civil.

La nova àrea d’educació viària i el parc infantil té una superfície de 1.873 metres quadrats en els quals es trobaran múltiples possibilitats de circulació, totes elles reals, com ara rotondes, semàfors, passos de vianants, stops, cedeix el pas, incorporacions, etc. tot destinat a reconèixer i identificar els diferents elements com els semàfors, els passos de vianants o les voreres.

El pressupost destinat, de la partida dels Pressupostos Participatius de l’edició 1, era de 101.000 euros, tot i que finalment el projecte es va adjudicar per un total de 89.104,99 euros.

 

PUBLICITAT


REDACCIÓ7 Març, 2014

Josep Fèlix Ballesteros ha inaugurat, aquesta tarda, el nou espai acompanyat dels set nens que van demanar a l’alcalde que fes aquest parc infantil. L’obra va costar gairebé 36 mil euros.

L'alcalde rodejat de nens durant la inauguració
L’alcalde rodejat de nens durant la inauguració

La nova àrea infantil compta amb dues zones separades visualment per paviment continu de cautxú de 2 colors: sorra i blau, simulant una illa envoltada de mar per un costat.
La zona de color sorra estarà composada per un tobogan en forma de castell i – la zona de mar amb 2 molles amb motius marins (una balena i un cavallet de mar) -, un petit vaixell i un balancí. Les dues molles tenen uns seients ergonòmics i manetes de polietilè.
El balancí és de fusta laminada de pi silvestre amb una peça de contraxapat de color blau.
Amb aquesta obra s’ha millorat la plaça, on hi havia 2 jardineres de grans dimensions, reduint-les i creant 2 bancs de formigó amb lames de fusta i engrandint la zona central per crear una nova zona de jocs infantils pels més petits.
El castell-tobogán, d’unes dimensions de 2,2 x 1,3 metres i 1,2 metres d’alçada, estarà  format per una torre de 60 centímetres d’alçada amb tobogan (per a nens d’1 a 4 anys) i una escala d’accés.
També s’ha fet la demolició de part de la jardinera per crear un banc de 21 metres lineals de mur de bloc de ferro i formigó amb un acabat amb lames de fusta tropical seguint el mateix disseny de la plaça i crear un paviment de seguretat de 4 centímetres de gruix per  poder esmorteir les possibles caigudes segons marquen les directrius de la Norma EN 1177.
A l’acte inaugural han participat diferents regidors.
 
 




RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter