29. Març 2024

‘SHOW COOKING’ AMB LA GAMBA DE TARRAGONA A CÀRREC DEL XEF ORIOL CASTRO

L’acció, organitzada per Tarragona Gastronòmica, és el pas previ a la celebració de les I Jornades de la Gamba de Tarragona que se celebraran del 13 al 29 de març.  

NULLES_XEF
La regidora de Turisme en l’acte de benvinguda

La Vinícola de Nulles ha acollit aquest dilluns una acció gastronòmica al voltant de la Gamba de Tarragona, com a pas previ a la celebració de les primeres jornades d’aquest apreciat crustaci, que es faran del 13 al 29 de març, sota el paraigües del Patronat Municipal de Turisme i Tarragona Gastronòmica.

La regidora de Turisme, Patrícia Anton, ha destacat “la necessitat de reivindicar la Gamba de Tarragona com un producte d’una extraordinària qualitat”. Després d’haver celebrat jornades del romesco, del peix blau de Tarragona i dels arrossos “era de justícia dedicar-ne unes a la Gamba de Tarragona”, ha afegit Anton.

 

El xef Oriol Castro, conegut per haver estat la mà dreta de Ferran Adrià a la cuina d’El Bulli des de 1997, ha fet un show cooking de la cuina de la gamba. Castro, que actualment és copropietari de dos restaurants, el Compartir (a Cadaqués) i el Disfrutar (a Barcelona), ha preparat, entre d’altres plats, una gamba bullida al natural Tai, una gamba unilateral amb fricandó, un Shabu-Shabu de gambes amb amanida d’algues i un carpaccio de gamba. Després de la demostració de cuina, s’ha fet un tast de Gamba de Tarragona, gentilesa de la Confraria de Pescadors, que s’ha maridat amb vins i caves Adernats, de la Vinícola de Nulles.Show Cooking

L’acció gastronòmica amb la Gamba de Tarragona s’emmarca en el projecte de treballar la vessant enoturística de Tarragona per a grups de turisme de negocis i de vacances, alhora que es potencien els productes de proximitat amb una gran qualitat gastronòmica.

En aquest sentit, la Gamba de Tarragona és apreciada arreu com una de les gambes més saboroses que hi ha al mercat, a més de ser un aliment sa, baix en greixos i amb un alt contingut en iode, i d’aquí la creació de la marca de prestigi. Aquest crustaci, de gran qualitat, és molt cotitzat als mercats, es pot trobar a les cartes dels millors restaurants, i es ven a Barcelona, Madrid, València o el País Basc, entre molts altres llocs.

Prèviament al show cooking d’Oriol Castro, Francesc Boronat, de la Vinícola de Nulles, ha fet una visita guiada pel celler modernista, una de les anomenades Catedrals del vi, obra de l’arquitecte vallenc César Martinell.

 

 

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course