24. Maig 2024

Sector públic i privat s’abracen en favor de l’arqueologia tarragonina

360.000 euros. Aquesta és la inversió que faran diversos agents del sector públic i privat per tal de descobrir més aspectes sobre la Tarragona romana i medieval. Es tracta d’una aliança per dur a terme excavacions en alguns punts clau de la Catedral i -posteriorment- museïtzar tots els nous elements que es trobin. Així, en aquest ambiciós projecte a executar fins a 2025 hi participa el Museu Diocesà, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Ajuntament de la ciutat, la Generalitat, Repsol i la Fundació Privada Mútua Catalana, entre altres.

Aquesta nova actuació serà la tercera fase d’un projecte de recerca que va començar el 2005 i que s’emmarca en una convocatòria d’ajuts del Departament de Cultura de la Generalitat. La direcció arqueològica del projecte va a càrrec de l’investigador de l’ICAC Josep Maria Macias. Andreu Muñoz Melgar, director del Museu Diocesà de Tarragona, s’encarrega de la direcció museogràfica.

Els treballs arqueològics tindran lloc a la sala axial, el recinte de culte imperial, l’exterior septentrional del Témenos, etc. Els resultats esperats inclouen la creació de recursos permanents com exposicions, publicacions, continguts museogràfics i materials audiovisuals creats a partir de l’experimentació amb noves tecnologies aplicades a la documentació gràfica i les TIC.

Entre les entitats que contribueixen, a través de la prestació de serveis, hi ha l’ICAC, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, el Departament de Mineralogia, Petrologia i Geologia Aplicada de la Universitat de Barcelona, el Museu Bíblic Tarraconse. Són també entitats col·laboradores el Departament d’Enginyeria Civil i ambiental de la Universitat Politècnica de Catalunya, l’empresa Leica Geosystems i l’Associació Cultural Sant Fructuós.

Tot plegat s’ha presentat aquest matí amb l’assistència de Lourdes Malgrat, directora dels Serveis Territorials de Cultura; Urbano Lorenzo, vicerector de Política Científica i Projectes Interdisciplinaris de la URV; Josep Maria Palet, director de l’ICAC; Antoni P. de Mendiguren, degà del Capítol Catedralici de Tarragona; Josep Bertran, responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol; Francesc Roig, patró de la Fundació Privada Mútua Catalana i president de Càritas Catalunya; Andreu Muñoz, director del Museu Diocesà; i Josep Maria Macias, investigador de l’ICAC.

VÍDEOSPUBLICITATQuins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free online course