‘Secrets de mar’ en la catifa vermella de Shanghái

El poder de l’ésser humà és inquantificable. Imprevisible i imparable, fins i tot. La força de voluntat i la persecució dels somnis solen ser dos ingredients fonamentals per a assolir l’èxit de qualsevol experiència o projecte. La sort o l’atzar són miratges. L’esforç, la dedicació, la planificació i la voluntat de superació són les millors vitamines per a aquelles que, d’una manera o altra, se senten decaiguts. I quan ens referim al ‘poder’ de l’ésser humà fem al·lusió a les programades i sobrevingudes.

Alguns dels assistents amb la tapa al·lusiva

Anem per pams: qui no coneix Clos Galena, el celler del Priorat que va ser escollit per servir una marca dels seus vins (Formiga de vellut) al sopar de gala dels Premis Nobel 2017? Doncs bé, la seva propietària Merche Dalmau, prosseguint la internacionalització del seu projecte ‘Art, vi i territori’ – en col·laboració amb la Galeria Arlequin’s de Reus – continua contagiant el món d’art, vi i paisatges. És una excel·lent manera de vendre territori i deixar clar que el vi i l’art no estan renyits.

En les tapes es plasmen tradicions i símbols més emblemàtics del territori

El ‘packaging’ està sent una autèntica revolució fora i dins de les nostres fronteres. Les tapes de les caixes i les etiquetes de les ampolles del Clos Galena han esdevingut veritables obres d’art, apreciades per importants importadors i autoritats dels països on arriba els vins de la bodega de la farmacèutica Merche Dalmau. En aquestes tapes es plasmen tradicions i símbols més emblemàtics del territori, des de Reus amb el Modernisme de Gaudí fins a Tarragona a través dels castells i del seu patrimoni romà, sense oblidar el Nàstic Genuine.

Merche Dalmau amb la representant consular

Fa pocs dies, Merche Dalmau ha desembarcat a la ciutat xinesa de Shanghái amb personalitat i determinació. En el país on ja exporta des de fa molts anys, Clos Galena ha volgut maridar el vi amb la cultura i el prestigiós i reconegut patrimoni de Reus. La seva darrera col·lecció (Secrets de Mar de la Casa Navàs) va ser presentada amb honors al selecte hotel St. Regis de Shanghái.

El vi pot ser l’excusa perfecta per estrènyer amistats, fer negocis, arribar a acords i, – per què no? – donar a conèixer el territori

A l’acte – formidablement organitzat, on hi van assistir unes 170 persones, entre elles una important delegació de tarragonins. Hem pogut veure cares conegudes de la política reusenca, així com influencers culturals, autoritats patronals, diplomàtics d’Espanya a la Xina, directors de museus, sommeliers internacionals, col·leccionistes d’art, periodistes, empresaris i representants de la Casa d’Àsia a Barcelona. Ni el director general de l’hotel St. Regis, Javier Albar, un espanyol radicat a l’Àsia des de fa més de 35 anys, ha volgut perdre’s aquest prestigiós i exclusiu acte social.

Presentació de Merche Dalmau

En el seu discurs pronunciat en anglès, Merche Dalmau, ha agraït “la calor humana” trobada a la Xina i ha recordat que el vi pot ser l’excusa perfecta per fer i estrènyer amistats, fer negocis, arribar a acords i, – per què no? – donar a conèixer el nostre territori.

Aprofitant també l’oportunitat, la regidora de promoció econòmica de Reus, Montserrat Caelles, ha convidat els presents a visitar la ciutat de Gaudí i la ruta del modernisme.

La propietària de la bodega prioratina d’El Molar pràcticament no ha descansat. La seva agenda durant els 5 dies que va passar a Shanghái va ser una autèntica bogeria, entre dinars, reunions i trobades amb importadors internacionals i personalitats del sector vinícola. A tots, Dalmau ha destacat la qualitat del producte i la sensibilitat del celler vers el respecte pel Medi Ambient, per la cultura i per la meravella del patrimoni tarragoní, el qual és un potencial en brut.

La delegació catalana amb el director de l’hotel

El ‘Secrets de mar’ després d’aquest viatge ha estat capaç d’apropar molt més Tarragona d’aquest país de contrasts, on el caràcter espanyol mediterrani pot col·lidir amb la rigidesa cultural d’un país que continua treballant per ser reconegut com a superpotència mundial. Miracles del vi…

No és la primera vegada que el Celler Clos Galena s’exhibeix al món. De fet, en els darrers anys, Merche Dalmau, ha esdevingut un l’ambaixadora indiscutible de la província. La setmana passada va captivar Shanghái, però tampoc va deixar indiferent Moscou, New York o Estocolm, on va fer la presentació a la residència oficial de l’ambaixador Espanyol.

Però, el fenomen i l’èxit de Merche Dalmau no és només fruit de l’atzar. La seva implicació, senzillesa, esforç, actitud diplomàtic, la solidaritat, la capacitat de treball i una lluita acèrrima per la defensa d’un producte de qualitat i l’amor pel territori fa que reculli premis de diferents entitats i espectres.

Cambrets xinesos servint ‘Secrets de mar’

Allà on va deixa petjada. La propietària de Clos Galena va ser la convidada estrella d’un sopar organitzat per un empresari xinès, membre de l’Associació Cultural EuropAsia, David Xia Wu. Una trobada que ha servit per estrènyer lligams d’amistat i intercanviar les cultures i tradicions dels dos països. De fet. David Xia Wu està instal·lat des de fa molts anys a Espanya, havent treballat també en la restauració a Tarragona.

Al començament d’aquest article quan parlàvem de la sort, de l’atzar i del poder de l’ésser humà també ens referíem a la capacitat de concretar a l’aparentment impossible i també saber driblar les improvisacions.

‘Als que beuen els vins de Clos Galena passen coses… bones, està clar!!!’

No podem deixar passar per l’alt la màgica trobada entre Merche Dalmau i Liao Wzi, una estudiant xinesa que acaba de fer el màster en Turisme a la Universitat de Barcelona i que també es dedica a fer de sommelier. En aquest viatge han passat ‘coses bones’.

La festa al restaurant de David Xia Wu

L’experiència és única i inigualable. De fet, una de les frases predilectes de la Merche Dalmau és que ‘als que beuen els vins de Clos Galena passen coses… bones, està clar!!!’

De ben segur que la propietària del celler del ‘Vi dels Premis Nobel’ ja està rumiant com i on ha de ser la propera presentació del projecte ‘Art, vi i territori’. Fins aleshores, es pot aprofitar per brindar amb els vins Clos Galena i molt més ara que ens endinsem a l’època nadalenca.

 

Ricard CHECA
Shanghái (Xina)

 

PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.



RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
free online course