Salou aprofita el calamar per fugir de la desestacionalització

Tretze restaurants de Salou s’han aventurat amb les 35enes jornades gastronòmiques del calamar, un dels productes per excel·lència de la capital de la Costa Daurada. El certàmen tindrà lloc del 19 de novembre al 5 de desembre. En la presentació de les jornades, que ha tingut lloc aquest matí al restaurant (estrella Michelin) Deliranto, l’alcalde de Salou ha posat en relleu l’esforç i la professionalitat dels xefs i el compromís dels establiments en un moment d’alguna incertesa a causa de la pandèmia de la Covid.

Granados convida a ser més ambiciosos i fer que aquest certamen esdevingui una cita obligatòria pels amants de la bona gastronomia

Pere Granados està convençut de l’èxit de l’esdeveniment perquè els xefs s’hi han abocat amb cor i ànima. Les jornades del calamar ja són un clàssic a Salou en el marc de l’agenda gastronòmica del municipi. Però, el batlle convida a ser més ambiciosos i fer que aquest certamen esdevingui una cita obligatòria pels amants de la bona gastronomia a tot el territori. Les jornades han de ser un ingredient més per a desestacionalitzar Salou.

Tant l’alcalde com el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, consideren que el calamar, que és un producte genuïnament salouenc, pot contribuir a l’oferta turística del municipi en l’àrea de la restauració, la qual comença a moure’s amb més força que mai.

Maiquez creu que durant aquestes jornades “podrem assaborir les millors receptes” preparades amb “aquest saborós i versàtil mol·lusc”. També ha dit que la gran aposta és la qualitat. El regidor entén que ‘el boca-orella’ serà fonamental per a vendre la gastronomia salouenca, però només “tindrem quantitat si la qualitat està assegurada”.

D’altra banda, el president de l’Associació d’Empresaris i Hotelers de Salou, Pep Moreno, ha avançat que s’està treballant perquè en la propera edició s’hi adhereixen més restaurants. Recorda que 13 no és una mala xifra si tenim en compte que estem en final de temporada estiuenca i que molts ja es preparen per als sopars d’empresa de Nadal. D’altres, però, no s’atreveixen, almenys de moment, amb especialitats innovadores.

Per a Pep Moreno, les jornades del calamar permeten seguir reivindicant Salou i tota la província de Tarragona com un territori amb una àmplia gamma de productes de proximitat i de qualitat. En aquest certamen, més enllà del calamar, es farà valdre l’oli d’oliva, tòfona, mel, safrà…

El xef estrella Michelin també ha explicat que, enguany, han intentat fet unes jornades més sostenibles. O sigui, per evitar que el llibret imprès acabés a la brossa després de l’esdeveniment, els organitzadors han decidit – i bé – publicar unes receptes amb calamar perquè, així, saben que el llibret  acabarà a la cuina i no al contenidor. Aquest certamen culinari serà maridat amb els vins i caves del celler Segura Viudes.

VÍDEOS

PUBLICITAT





PUBLICITAT

PUBLICITAT
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.



RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
online free course