28. Febrer 2024

SABASTIÀ DOMÍNGUEZ (ERC Salou): Farem una auditoria interna a l’ajuntament

Sebastià Domínguez es  presenta com a alcaldable d’ERC a Salou. Està convenut que guanyarà les eleccions del proper diumenge. Entén que cal un canvi de govern per fer que Salou canviï algunes dinàmiques. Domínguez assegura que si es converteix en el proper alcalde encomanarà una auditoria interna. Diu que aspira a presidir el govern local perquè estima Salou i pretén millorar la qualitat de vida dels seus conciutadans.
|

Per què heu decidit presentar-se com a alcaldable?
Perquè m’estimo Salou. Ens estimem Salou. I ens l’estimem tant que no podem permetre anys i anys de desgovern. No podem permetre que Salou estigui en mans d’uns que únicament miren pels seus propis interessos. Perquè el que nosaltres volem és que siguin els salouencs i les salouenques els qui decideixin quin futur volen pel seu poble, perquè necessitem transformar la nostra ciutat.

Conec les sales de màquines de molts hotels de Salou i el nostre sector turístic, així com el món de l’oci nocturn i l’hostaleriaPer què creu que és el millor candidat?

La meva família porta des dels anys 30 a Salou, el coneixem molt bé. Jo l’he conegut des de baix, des del teixit associatiu, els nostres barris i els nostres carrers. Però a més soc l’únic candidat amb l’experiència laboral i la formació acadèmica necessàries en aquelles matèries que estan en pitjor estat a la nostra ciutat, com són la neteja, el manteniment, la seguretat, la gestió de processos, la contractació i gestió de serveis, els processos de digitalització, la cultura d’innovació i canvi, finançament europeu i les Smart Cities.
Conec les sales de màquines de molts hotels de Salou i el nostre sector turístic, així com el món de l’oci nocturn i l’hostaleria. Sempre he tingut, a més, una estreta relació i estima per la Policia Local de Salou.
Tinc la preparació, el coneixement, l’equip, el millor programa electoral i l’experiència necessària (tant en el sector privat com en l’Ajuntament després d’aquests 4 anys com a regidor) per desplegar les polítiques que permetin transformar Salou en una gran ciutat.

Què li falta al seu municipi?
Un canvi de govern. Li falta un alcalde que pensi en el bé comú i no en els interessos d’uns pocs. Falta que ERC Salou guanyi les eleccions i assumim l’alcaldia.

Què ofereix als seus conciutadans i a la seva ciutat?
En el nostre programa electoral proposem tres eixos de transformació:
Transformació de Ciutat. Per fer de Salou una ciutat neta, segura, dinàmica, democràtica i participativa. Millorarem els serveis públics, el Port de Salou i potenciarem la nostra façana marítima tot l’any.
Transformació Verda. Per fer de Salou una ciutat sostenible econòmicament, socialment però sobretot mediambientalment. Per aconseguir-ho, farem de l’Eix Cívic un espai verd on implantar el tramvia, que sigui vertebrador i cohesioni transversalment la nostra ciutat i que, junt amb un Parc de Barenys a la llera del nou barranc, recuperi espais naturals per a les persones.
Transformació Social. Per fer la nostra ciutat més equitativa, accessible i amb igualtat d’oportunitats per a tothom. Recuperarem l’Oficina d’Habitatge i impulsarem la construcció del nou edifici d’Acció Social per dotar al departament dels equipaments necessaris per dur a terme projectes d’inclusió i cohesió social.

Del seu programa en pot destacar 3 punts fonamentals?
Les 3 primeres coses que realitzarem en assolir l’alcaldia seran:
1 – Treballarem conjuntament amb la Generalitat per donar un encaix urbanístic al Port de Salou, l’Estació Nàutica i el Club Nàutic dins del Pla de Ports de Catalunya. Un pla que atorgui una continuïtat al Passeig Marítim i recuperi espai per a les persones, potenciant la façana marítima. També impulsarem la realització d’un estudi d’ampliació i millora de la bocana per gaudir d’un port nàutic de qualitat, a l’alçada de la capital de la Costa Daurada.
2 – Proposem replantejar de nou el projecte de l’Eix Cívic amb la participació de la gent. És completament necessari tancar l’actual expedient i iniciar una nova proposta d’ordenament i d’urbanització mitjançant un procés de participació ciutadana. El projecte ha de servir per implantar el tramvia a escala metropolitana, per cohesionar i integrar el traçat urbà existent als dos costats de l’antiga via del tren i per dotar Salou de noves instal·lacions i equipaments públics. Aquests, mitjançant un gran espai verd, han de connectar definitivament els barris i les persones amb l’objectiu de teixir un espai de convivència real, fet i viscut per la ciutadania i tenint en compte la vida quotidiana dels nostres veïns. No podem continuar construint espais públics neutres i asèptics, projectats sense cap valor cívic. És per aquests motius que ens oposem a la construcció especulativa d’edificis al barri de Barenys i Ponent.
3 – Posar solució al greu problema d’accés a l’habitatge que pateixen els nostres joves i no tan joves. És per això que començarem recuperant l’Oficina d’Habitatge que vàrem perdre l’any 2009 per culpa de la moció de censura de Granados i Montagut. Un lloc amb tota la informació sobre el lloguer, la compra, la rehabilitació d’habitatges i l’accés als ajuts tant en matèria d’habitatge com de subministraments.

Quins són els seus valors personals?

Com a republicà i socialdemòcrata que sóc, els principals valors per mi són l’equitat, la justícia social, l’ecologisme i la participació ciutadana.

Com a republicà i socialdemòcrata que sóc, els principals valors per mi són l’equitat, la justícia social, l’ecologisme i la participació ciutadana

Quina seria la primera que prendria si fos l’alcalde?
Tenint en compte que fa 14 anys que estan governat els mateixos, realitzarem una auditoria interna, per tal de reestructurar organitzativament l’ajuntament i millorar la seva eficiència i la qualitat dels serveis públics com la neteja, el manteniment i la seguretat. Això, però, és compatible amb articular les nostres polítiques socials i amb complir el programa electoral.

Si no guanya les eleccions qui li agradaria que fos el guanyador?
El proper diumenge 28 de maig, guanyarem les eleccions a l’Ajuntament de Salou.

PUBLICITAT
Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free