24. Maig 2024

Revolta d’alcaldes contra el president del Consell Comarcal del Tarragonès

Poques, molt poques vegades, baixen mogudes les aigües del Consell Comarcal del Tarragonès. Però, aquesta setmana, s’ha produït una revolta d’alcaldes de la comarca per forçar el president del Tarragonès, el socialista Òscar Sánchez, a afrontar una revisió en profunditat de la contracta de la brossa que es va adjudicar a FCC ara fa poc més de dos anys.

Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà

Liderats per l’independent Pere Virgili, alcalde de Roda de Barà, circula una carta de greuges que estan signant la resta d’alcaldes per forçar una trobada extraordinària que posi el focus sobre el servei de neteja i recollida comarcal.

Els alcaldes interpel·lats per Pere Virgili – que va ser president del Consel Comarcal – són aquells que el seu municipi està dins el servei mancomunat, per tant, no han rebut aquesta carta els alcaldes de Tarragona, Salou, Torredembarra i Constantí, donant-se la circumstància que l’alcalde de Constantí és l’actual president del Consell Comarcal del Tarragonès.

Les queixes de Pere Virgili, i d’altres alcaldes, en relació amb el servei que dóna FCC, és que no es compleixen una sèrie de compromisos que l’empresa va adquirir en l’oferta que va presentar en la licitació i que li va servir per guanyar el servei de la contracta.

Situació no és nova
Aquesta situació no és nova i, de fet, el líder sindical d’UGT, Angel Martin de Sande, ja va advertir, en el seu moment, que les contractes que s’estaven licitant darrerament només buscaven “duros a quatre pessetes”. Els darrers conflictes laborals viscuts a Salou i Reus li han donat la raó al sindicalista, perquè en el primer cas, tan sols 2 anys després de l’adjudicació, l’ajuntament ha hagut de reiniciar un procés per licitar de nou, augmentant el pressupost de la contracta un 25%.

En el cas de Reus, amb una nova empresa prestatària, després d’un duríssim enfrontament entre el Comitè d’Empresa i el consistori, finalment es va arribar a un acord que força l’ajuntament a revisar els termes econòmics de la contracta.

Alguns alcaldes pensen que la seva aportació, en forma de cànon, que paguen al Consell Comarcal, és superior al servei que reben

Veurem si també es repeteix aquest escenari de conflicte sindical al Tarragonès, just a les portes de les eleccions municipals, perquè el plec de condicions que van aprovar el Consell Comarcal, escanyava la negociació col·lectiva i els treballadors, segons ha pogut saber aquesta redacció, estan esmolant les eines per “assaltar” un per un els ajuntaments del Tarragonès i forçar una revisió de la contracta, al marge de si FCC compleix més o menys els compromisos de la seva oferta.

També dins el grup d’ajuntaments revoltats, no tot és unanimitat. Alguns alcaldes pensen que la seva aportació, en forma de cànon, que paguen al Consell Comarcal, és superior al servei que reben i aquest excedent financer serveix per cobrir el servei d’altres municipis que no arribarien a poder assumir el cost del seu servei.

Óscar Sánchez, president Consell Comarcal

Moció de censura…
En resum, l’Òscar Sánchez rep una espècie de moció de censura encoberta, davant la seva negativa a encarar un problema que, de fet, no l’afecta directament, a l’estar Constantí fora del servei mancomunat.

D’altra banda, un cop més, potser una licitació mal dimensionada provoca un conflicte de difícil solució i, al mateix temps, la part més feble, la dels treballadors, es pot convertir en el protagonista, si decideix emprendre accions contra els propietaris reals del servei: els ajuntaments mancomunats… i ara revoltats.

 

 

PUBLICITAT

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
udemy paid course free download