Ja hem acabat el pont de desembre i tots mirem les llums de colors que ens il·luminen els carrers amb els pensaments que les festes de Nadal estan cada dia més a prop.
Però abans queden els sopars d’empreses que durant aquests dies se celebren dia si dia també. Ha estat una tradició fer sopars o dinars amb els treballadors i caps d’una empresa per a celebrar que s’acosta Nadal i és una bona ocasió per a confraternitzar amb els companys de feina.
Recordem que una trobada així, no ha de ser una nit boja, hem de parlar de temes que no siguin desagradables i ser nosaltres mateixos; amb la gent amb la qual esteu gaudint d’aquests moments seguireu treballant l’endemà.
Que arriba l’hora de fer un brindis, deixarem que ho faci l’organitzador o millor dit qui ha proposat la idea de fer la trobada, que sol ser el cap. Aquest discurs ha de ser petit, concís i breu, desitjant a tots uns bons Nadals.
Deia l’escriptor del s. XVI Quevedo: “Te reciben según te presentas y te despiden según te comportas”, així que no siguem el tema de conversa l’endemà a la feina i sapiguem comportar-nos. Aquestes trobades són per passar-ho bé però no per cometre excessos que després ens poden passar factura professionalment.
Desitjar-vos a tots i totes les que teniu sopars d’empresa, de l’acadèmia, del gimnàs, del gremi o de qualsevol altra associació que en ell descobriu a persones agradables i s’uneixin els llaços de companyonia; si ho pensem bé, a vegades passem més temps a la feina que a casa.