19. Abril 2024

Premien el millor de la gastronomia de Tarragona

Dia de celebració per a la cuina tarragonina. L’Acadèmia de la Gastronomia de Tarragona ha lliurat els seus vuitens premis en un entorn idoni com és el castell de Vilafortuny, a Cambrils. Tal com explica la presidenta de la institució, Ana Vilallonga, l’objectiu dels guardons és fer valdre diferents agents gastronòmics de la província de Tarragona, com els productes més exquisits, la millor bodega o el restaurant més destacat. En un acte ple de figures rellevants del territori, el periodista Helder Moya ha portat la batuta per tal de subratllar la tasca dels premiats.

Els primers guardonats han estat l’alcalde en funcions de Salou, Pere Granados, i el regidor de Promoció Econòmica en funcions, Héctor Maiquez. Tots dos han recollit un reconeixement en nom de l’Ajuntament per la fira Sabor Salou, una de les millors de la Costa Daurada que ha valgut prou per a endur-se el Premi Especial Antón Pont i Amenós a la Millor Iniciativa Gastronòmica. Respecte al millor restaurant, aquest ha estat el de l’Hostal Colomí, de Santa Coloma de Queralt.

D’altra banda, el Premi al Millor Producte de la Terra se l’ha endut la patata de Prades, una variant referent en l’àmbit català. Pel que fa al Millor Producte del Mar, aquest ha estat per a les galeres de la Costa Daurada, un marisc que abans es menystenia i que cada vegada es valora més. En termes vitivinícoles, el Premi a la Millor Bodega ha estat per al celler Estones – Vins de Mas Sersal, propietat de Sergi Montalá i Salvi Moliner. Finalment, el Premi a la Trajectòria Professional se l’ha endut la família Balfegó per aixecar un imperi de la pesca de tonyina a l’Ametlla de Mar.

També hi ha hagut un espai per a les mencions especials i per a les beques a joves promeses del món de la cuina. La primera de les distincions ha estat per a Anna Rovira, veïna de Cambrils, considerada la tercera millor enòloga del món i directora tècnica del Celler de Capçanes. A ella se li han unit la família Busquets i Magí Baiget dels cingles del Montsant; el Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP); Diego Campos, xef del restaurant Rincón de Diego, guardonat amb una Estrella Michelín i un Sol Repsol; i Michael Waring, president del Consell Internacional de Fruits Secs.

Finalment, les beques, dotades amb 400 euros cadascuna, consisteixen en una estada en un establiment col·laborador i de reconegut prestigi per a realitzar pràctiques de perfeccionament. Cadascuna d’elles han estat concedides a Albert Franquet Sanz, del curs CFGS de direcció de cuina, i a Jenny Mieres Garcia del curs CFGM de cuina i serveis. La cita ha conclòs amb un sopar exquisit en companyia de tot l’equip de l’Acadèmia.

VÍDEOS



GALERIA

934d829e-89c1-460f-b628-19b7dda9aea3
48a89648-4af4-44bb-9949-b498ddba383b
3e3c1d62-b178-44e6-8800-af69a281b35d
849f8030-e0bc-4a95-a96b-697342d2fd38
8e44f29a-217c-4e6b-9cb6-f16e74e5e3e8
eb49a55f-956c-4bb7-a3d0-f7420b987ebc
0617badc-94a4-4c2c-a604-52c3a7b74bc9
4f539fce-2c74-480a-b74b-483eedfbccd8
0b58a201-6896-4cac-83df-4c30caf54721
8a938e0a-93dc-4c02-a968-ba5e2d28eafc
e7dc9bce-2c47-4332-8f5c-2c5174660ed4
553f1d5d-8958-4d09-8cc3-32fb94048866
eb14d655-2152-472e-bd9a-cc972aafa656
ae53b7c8-ca63-4199-990d-2e3a051069a9
PREMIS GASTRONÒMICS

PUBLICITAT



Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course