29. Març 2024

PALANCA I TOMEU PORTEN EL NÀSTIC A TERCERA RONDA

REDACCIÓ10 Setembre, 20150

CRÒNICA

El Nàstic ha començat l’aventura de la Copa del Rei 2015-2016 contra el Girona FC, en la segona eliminatòria a partit únic, en un matx que semblava un dejavú.
El dissabte passat ambdós equips es van enfrontar en el partit corresponent a la tercera jornada de la Liga Adelante (Segona Divisió A). El gat a l’aigua se’l va emportar el Nàstic per un ajustat 1-0.

Una jugada de contraatac del Nàstic

Avui el partit era del tot diferent. Com era d’esperar, Vicente Moreno i també Pablo Machín, han fet un onze molt diferent al que vam veure saltar al camp el dissabte passat. Els dos tècnics han apostat per canviar l’alineació al complet.

Curiositat del partit
L’anècdota de la primera meitat l’ha protagonitzada el golejador Miguel Palanca. El jugador grana ha jugat gran part dels primers 45 minuts amb dues botes diferents. Arran d’una jugada on li han trenat la bota, Palanca ha hagut de substituir una bota taronja i posar-se’n una de groga. A la segona meitat el davanter portava les dues botes grogues.

La primera part
El Nàstic ha cedit el control de la pilota al Girona des del començament del partit. Els visitants no han sabut aprofitar la possessió i no s’han acostat amb perill a la porteria grana, defensada per Tomeu.

Els minuts passaven sense ocasions clares, ni per part d’uns i dels altres. La primera ocasió local ha arribat gairebé al minut 30 amb una jugada que ha acabat amb la pilota a les mans de Germán, el porter del Girona.

Tomeu no ha hagut d’intervenir però ha estat molt participatiu en el joc, ja que era un defensa més.
Quan semblava que s’arribava al descans amb empat a 0, al minut 43 Miquel Palanca ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Jordi Calavera que ha fet pujar l’1 a 0 a favor dels locals.

La segona part
El Girona ha sortit més endollat i ha sortit descaradament a buscar l’empat. Els visitants han atacat la porteria de Tomeu amb molta insistència fins a tal punt que al minut 62, un xut de falta ha fet lluir-se a Tomeu, enviant la pilota a córner. Deu minuts més tard, Naranjo ha tingut als seus peus el segon gol però en l’últim moment un defensor ha pogut enviar la pilota a córner. Una errada defensiva del Nàstic, al minut 70, ha suposat que Jairo fes pujar l’empat al marcador. L’atac gironí havia donat els seus fruits.

El gol definitiu de Palanca

És una bogeria
El tram final del partit ha estat una autèntica bogeria. Després de l’empat del Girona ha estat un partit d’anada i tornada. Ningú tenia ni volia el control de la pilota.
Al minut 88, una altra vegada Palanca ha aprofitat una jugada col·lectiva molt ben trenada dels grana i ha xutat a l’escaire de la porteria de Germán. Aquest era el 2-1, que semblava definitiu.
Quan tot sembla donat i beneït, una altra errada de la línia defensiva del Nàstic ha estat aprofitada per Marcelo que ha empat, de nou, el partit al minut 93.
Amb el resultat d’empat s’ha arribat a la fi dels 90 minuts i el partit s’havia de decidir a la pròrroga o als penals.

La loteria dels penals
Durant els 30 minuts de pròrroga el Nàstic ha estat qui més ha buscat el gol de la victòria i Palanca l’ha tingut a l’últim minut però la pilota ha sortit desviada a l’esquerra de la porteria del Girona.

El Girona tenia clar que s’ho volia jugar tot a la loteria dels penals i la jugada no li ha sortit bé. Les pèrdues de temps i les ‘lesions’ no els han servit per a res.
Amb la jugada de Palanca s’ha arribat al final de la pròrroga i s’ha fet el sorteig de camp i de llançadors.

El resultat ha estat de 5 – 4 a favor del Nàstic. Tomeu ha aturat el tercer penal xutat per Marcelo.

Pel Nàstic han marcat de la Espada, Emaná, Tejera, Rocha i Palanca.