NOEMI LLAURADÓ: Reus necessita un Pla d’Acció Municipal

Noemi Llauradó vol ser l’alcaldessa de Reus. Té ganes, voluntat i capacitat de treball i projectes perquè la ciutat es mantingui en el camí del progrés i la prosperitat. La candidata d’ERC està convençuda que els seus conciutadans demanen un canvi i poder recuperar l’orgull i el sentiment de pertinença. La Noemi diu que es deixarà la pell per defensar el seu municipi i aconseguir que sigui una referència en el desenvolupament.En les municipals, la gent vota al candidat o al partit?

Hi ha persones que voten a una candidatura, hi ha persones que voten en clau de partit i hi ha qui vota tenint en compte quin representa el millor projecte per a la ciutat que vol. I nosaltres ens dirigim a tots ells perquè estic convençuda que puc ser l’alcaldessa que Reus necessita, perquè represento un partit que ha demostrat abastament el país que vol, i sobretot perquè encapçalo un equip disposat i capacitat per construir un Reus millor.

Per què ha decidit candidatar-se?
Es tracta d’una decisió que arrenca ja de les anteriors eleccions. Mitjançant un procés de primàries obertes, la militància, els simpatitzants i els amics d’Esquerra Republicana de Catalunya van entendre que jo era la persona que havia d’encapçalar aquesta proposta i me’n sento molt orgullosa. En aquell moment em vaig comprometre a establir les bases per a un nou model de ciutat, un cicle nou que tingués com a base la participació, el diàleg i l’atenció a les necessitats de la gent.

Què li falta a Reus?
Primer, recuperar l’autoestima de ser reusencs i reusenques. Necessitem un Reus crític, però desacomplexat. En segon lloc, assegurar l’estabilitat i la governabilitat de la ciutat i de l’Ajuntament amb un treball seriós i rigorós, ben planificat i que rendeixi comptes havent complert al màxim els compromisos establerts. I des d’un govern sòlid i amb les idees clares, honest i transparent, mantenir en tot moment les vies de pacte i diàleg amb tota la ciutadania. No només a través dels grups polítics, sinó amb totes les entitats i col·lectius.


Què pot fer vostè pel seu municipi per millorar-lo?
Atreviment, visió i progrés. Entenc que aportem —i ho hem acreditat amb la nostra acció des de les dues regidories que hem encapçalat— una qualitat de diàleg, pacte i fins i tot consens que volem traslladar a totes les àrees de govern. Especialment atès l’escenari i les circumstàncies actuals en les quals ens trobem de repressió i retrocés en la qualitat democràtica.

Quines serien les seves línies d’actuació?
Reus no pot tornar a ser governada durant quatre anys més sense disposar d’un Pla d’Acció Municipal. Un Pla que no ha de ser només del govern, sinó participat amb la ciutadania i en el que, les forces de l’oposició, hi han de tenir el seu lloc. Reus ha de ser una ciutat educadora i cultural, cohesionada i republicana, pròspera, sostenible i metropolitana. Hem d’insistir a preservar els valors del nostre model de societat republicana: de la igualtat, la llibertat i la justícia social.

Com a alcaldessa quines són les seves prioritats?
Com que tenim un model molt clar i, des de les àrees que hem pogut gestionar fins ara hem marcat justament l’accent en la planificació i la participació, volem estendre aquest model a totes les àrees de govern del municipi amb una visió que fugi de la compartimentació, molt més transversal i participada.

Què reclamen, amb urgència, els seus conciutadans?
Hem parlat amb moltes, moltíssimes persones, de molts i diversos sectors (i no només els dies de precampanya precisament) i el que puc dir és que hi ha molts ciutadans amb ganes de millorar la ciutat i que no en té prou que la seva acció política es limiti a posar un vot en una urna cada quatre anys, sinó que vol participar més sovint i amb procediments seriosos i rigorosos. I, aquesta necessitat de la ciutadania a participar per tornar al Reus valent i capdavanter ningú se la pren més seriosament que nosaltres. Compartim aquest sentit d’urgència.

En les municipals hem d’oblidar el tema independentista? Per què?
Només oblidarem el tema independentista un cop siguem independents. El discurs d’ERC no ha estat mai un discurs a conveniència, mai. El 26 de maig s’ha de decidir quin missatge volem enviar els reusencs i reusenques. Perquè el 28 d’abril vam ser primera força, però el PSC fou la segona força amb 800 vots menys. Reus ha de decidir si continua essent una ciutat republicana o cedeix el pas al partit polític que amb la seva inhibició ha permès l’aplicació del 155 i la repressió.

Els alcaldes han de defensar el ciutadà per damunt dels interessos de partit?
El govern d’una ciutat és al servei de la seva ciutadania i, per tant, n’ha de defensar els interessos sempre. De tota manera, en cap cas ens plantegem un enfrontament d’interessos perquè els partits són un instrument per a fer política —un de molt útil— i no un objectiu en sí mateix.

S’enfrontaria al seu partit per defensar els interessos del seu poble?
Torno a dir que els interessos han de convergir perquè l’objectiu final és el mateix, servir la ciutadania a través dels seus representants. En qualsevol cas, quan hi ha hagut situacions que haurien obligat a plantejar aquestes diferències, ho hem fet sense cap problema. Tenim eines suficients per reconduir els interessos cap a un sol de comú. Ja ho hem fet decisions en benefici. Els pactes són importants.

Amb qui no pactaria mai?
Els pactes, els acords, el diàleg són, de fet, elements que són consubstancials de la política. De tota manera, parlar de pactes abans d’unes eleccions, normalment serveix per amagar les febleses i la confiança en els mateixos projectes i no és el nostre cas. En qualsevol cas, els resultats estableixen els balanços i contrapesos i com de transcendent pot ser una força a l’hora de pactar. El nostre objectiu és partir d’una posició de sortida preponderant per obtenir l’alcaldia i una capacitat de lideratge del nou govern. Si obtenim aquesta majoria, tenint com tenim clar el nostre model de governança, estic segura que trobarem qui ens hi voldria acompanyar o establir pactes estables de mandat.

Com s’ha de gestionar els diners públics? La transparència és una obligació?
No és només una obligació sinó l’única manera. Una major transparència sobre el funcionament de les administracions i els processos de presa de decisió i, per altra banda, el reconeixement del dret d’accés a la informació pública. Perquè una Administració pot ser eficient i no transparent, però una administració transparent per força ha de ser eficient.

Quines són les seves línies vermelles, en política?
Oriol Junqueras explicava que l’error de fixar les línies vermelles —que tothom pot interpretar rere aquesta pregunta— a l’hora de la veritat es converteix o bé en un xec en blanc per a l’extrema dreta o bé en un regal per al socialisme i el club del 155 i aleshores la línia vermella es fixaria justament per a la veritable democràcia a Catalunya. Si no pensem nosaltres la ciutat, ningú ho farà per nosaltres. Si no tenim una idea compartida de ciutat, podria passar que deixéssim escapar algunes de les grans oportunitats presents i futures que Reus té al davant. I repeteixo, la nostra proposta és clara i no enganya ningú. De manera que si obtenim els resultats que volem, i volem l’alcaldia, l’accent republicà haurà quedat prou marcat. Qui s’hi vulgui apropar, sabrà si vol o no vol saltar-se les seves pròpies línies vermelles.

 

PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy course download free