11. Desembre 2023

MERCÈ PUIG: Propostes de CCOO davant les eleccions municipals

Ja s’ha iniciat la Campanya Electoral per les Eleccions Municipals del 28 de maig. Tots els partits polítics estan transmeten les seves propostes a la ciutadania de cadascun dels pobles i ciutats de Catalunya.
CCOO com a sindicat majoritari del nostre país, bon coneixedor de les necessitats de la classe treballadora vol fer arribar al conjunt de les forces polítiques aquelles qüestions que creiem que s’han d’abordar de forma prioritària durant la propera legislatura per tal de millorar les condicions de vida de les persones de les classes populars, que són les que tenen més dificultats per dur una vida digna.
Hem estructurat les propostes en 10 apartats que aborden els principals reptes que s’han d’afrontar en els propers anys:
1-Dret efectiu a l’habitatge assequible, sostenible i saludable:
Cada vegada més persones no poden accedir a un habitatge a causa de l’increment del preus de compra i de lloguer, per això cal incrementar el parc d’habitatges públics per tal que es puguin llogar amb preus assequibles. Sense habitatge estable no és pot construir una projecte de vida a llarg plaç.
2-Sistema integral de serveis socials i atenció a les persones: Cada vegada les persones envelleixen més, per tant, s’han de garantir els dispositius adequats per atendre les persones grans: millorant els serveis de cura a la llar,  incrementant les places de residència públiques, pal·liar la bretxa digital per evitar que s no puguin accedir a determinats serveis per manca de suficients competències. Els Serveis Socials han de tenir plantilles estables i suficients per atendre totes aquelles persones vulnerables o dependents.
3-Dret a una bona educació: Els Ajuntaments de Catalunya han d’impulsar polítiques que ajudin a la cohesió social dels infants i joves i afavoreixin l’aprenentatge al llarg de la vida. Així cal aplicar polítiques contra la segregació escolar, tenir suficients places públiques d’Escoles Bressol i formació d’Adults, fer un manteniment adequat dels centres escolars, convertir els nostres municipis en societats educadores perquè tots els comerços i entitats participin en l’educació de la gent.

La gestió dels residus urbans és un dels grans reptes per la sostenibilitat dels nostres municipis

4-Estalvi d’aigua i gestió de residus per una economia circular:
Estem abocats a situacions de sequera recurrents de cara al futur. Per això, cal millorar les xarxes municipals de subministrament d’aigües per evitar-ne pèrdues, apostar per les plantes de dessalació i les de regeneració d’aigua. I conscienciar  a la població de la necessitat d’estalviar aigua davant l’escassetat.
La gestió dels residus urbans és un dels grans reptes per la sostenibilitat dels nostres municipis, per això cal millorar la recollida selectiva, la taxa d’escombraries s’han de pagar segons el grau de residus que es generen, s’han implementar contenidors intel·ligents i generar una economia circular amb el reaprofitament dels residus.
5-Davant l’emergència climàtica pobles i ciutats saludables:
Cal que tots els edificis municipals siguin referents en l’estalvi energètic i en la generació d’energia renovable, per això, cal impulsar des dels Ajuntaments comunitats energètiques a patir de les instal·lacions fotovoltaiques als edificis municipals i promoure comunitats en els polígons industrials.
Hem d’incrementar el transport públic i l’accés adequat als polígons industrials perquè els seus treballadors no s’hagin de desplaçar en vehicle privat. I promoure els desplaçaments a peu i en bicicleta generant una xarxa de carril bici que ho permeti.
6-Una economia al servei de les persones:
Cal un lideratge públic per reindustrialitzar el país  amb empreses sostenibles, respectuoses amb el territori i que ens permeti incrementar la sobirania industrial i tecnològica. El Pacte per a la Indústria 2022-25 ha de permetre un treball conjunt entre agents socials i administracions per potenciar la transformació industrial cap a empreses digitalitzades i ecològiques des de la transició justa.

Hem d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania propiciant que el conegui i el gaudeixi

7-Promoure el treball digne i la igualtat d’oportunitats: La creació de més ocupació i de més qualitat és l’instrument més eficaç per combatre les desigualtats, la pobresa i la lluita contra l’exclusió social. Per això demanem que les administracions locals contribueixin a assolir un model productiu sustentat en l’ocupació estable, amb drets, amb igualtat d’oportunitats sense discriminació, que aposta per la diversificació, amb R+D+i, amb qualificació professional que permeti satisfer les necessitats materials de les persones treballadores i de la societat.
8-Ciutats i pobles feministes: Cal més suport a les dones que pateixen violències masclistes. Implantació de punts “lila” que permetin cridar l’atenció en cas d’emergència i facilitar una ajuda àgil en cas d’agressió sexual. Facilitar camins segurs, millorar l’enllumenat públic que donin més seguretat a les dones caminar de nit. Carrers accessibles i socialitzadors que permetin la millora de la mobilitat de les persones amb capacitats diverses i facilitin el desplaçament dels cotxets de nadons.

S’han de garantir els dispositius adequats per atendre les persones grans

9-Dret a l’emancipació del jovent: La impossibilitat de la gent jove a emancipar-se no els permet construir un projecte de futur. Per això, cal una regulació del preu dels habitatges de lloguer que permeti el jovent accedir a un habitatge a uns preus en consonància amb els salaris que perceben. Destinar una part del parc públic d’habitatge a la gent jove.
Hem de reduir l’abandonament escolar, potenciar la Formació Professional i incrementar els ajuts per accedir a la formació universitària.
Tenint en compte el alts índex de malestar emocional del jovent hem de potenciar l’atenció a la salut mental comunitària.
10-Dret a la cultura i gaudir dels temps socials: Hem d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania propiciant que el conegui i el gaudeixi. És necessari incrementar l’ús de les biblioteques fomentant el gust per la lectura realitzant activitats que apropin aquests equipaments a les persones.  Cal una programació cultural diversificada i ampla i generar espais per a la creació artística.
Hem de garantir la pràctica de l’esport a tota la ciutadania, i sobretot, a aquells col·lectius més vulnerables: nens, joves i gent gran.
Mercè PUIG
Secretària General de CCOO de Tarragona

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course