24. Febrer 2024

MAR GINÉ (Sí Tgn): Tenia 2 opcions: queixar-me o lluitar pel canvi Tgn necessita

Maria del Mar Giné és una de les alcaldables que no deixa a ningú indiferent. Ha estat de les últimes candidates a postular-se com a alcaldessa de Tarragona. Els seus missatges són clars. No es mossega la llengua i parla el llenguatge que tothom entén. En les seves intervencions, la jurista intenta posar en qüestió la tasca dels polítics “de sempre”. La candidata de Tarragona pretén despertar la ciutat de la paràlisi que està abocada des de fa anys. Mar Giné demana a l’electorat una oportunitat per demostrar que també està preparada per protagonitzar el canvi de veritat. 

|
Per què heu decidit presentar-se com a alcaldable?
Vaig acceptar presentar-me com a alcaldable perquè em donaven l’oportunitat de lluitar per la Tarragona que estimo i que, crec, necessita un canvi urgentment. Sento que Tarragona s’ha de despertar i que hi ha molts motius per fer-ho, com ara el futur dels nostres fills. No confio en el model de govern que ha estat en vigor fins ara. Els resultats són clars, som coixos en molts àmbits.
La meva elecció per presentar-me, crear un equip, desenvolupar un programa i lluitar per la Tarragona que volem ha estat una oportunitat única que només passa una vegada a la vida. Només tenia dues opcions: queixar-me de la Tarragona actual o treballar i lluitar per crear el canvi que necessitem per a la Tarragona del futur.

Si jo fos alcaldessa, el primer que faria seria vetllar per la seguretat del municipi

Per què creu que és el millor candidat?
Crec que sóc la millor candidata per liderar Tarragona. Estic totalment preparada per afrontar els reptes que la ciutat té davant seu i estic plena d’il·lusió per fer-ho. Compto amb un gran equip que creu en el projecte i que està disposat a treballar de valent per aconseguir un canvi real per a la ciutat.
Estic convençuda que represento el canvi que Tarragona necessita per prosperar, i que puc aportar una nova visió fresca i renovada a la gestió de la ciutat. “Tarragona és molt important per a mi i em sento molt capaç de liderar el seu futur”, assegura la candidata.

Què li falta a Tarragona?  

Aquest municipi, actualment, va coix en molts aspectes. En aquest municipi li falta capitalitat. Li falta reforçar la convivència i li falten mesures de seguretat perquè els ciutadans puguin sentir-se segurs a les seves llars i als carrers. Al municipi li falta generar oportunitats, a efectes que els joves no emigrin del municipi. Li falta, fins i tot, de disposar d’un govern fort que pugui planificar el municipi a través del POUM de manera consensuada. Li falten serveis de qualitat. Li falten equipaments. Li falten incentius fiscals, pel que fa a impostos. Falten idees… Cal que ens inspirem en polítiques de ciutat aplicades en altres capitals del món.

Cal que ens inspirem en polítiques de ciutat aplicades en altres capitals del món

Cal defensar i lluitar pels interessos de Tarragona, tant dins com fora del municipi, perquè es reconegui la seva capitalitat i la seva importància. És important establir mecanismes perquè els ciutadans es sentin orgullosos de la seva ciutat i cuidin el seu patrimoni. Ens falta creure en un nou model turístic i urbanisme. Ens manca potenciar-nos. Obrir-nos al mar. Potenciar el sector turístic, que actualment està en decadència, i això es pot potenciar amb la creació d’una marca ciutat. “A Tarragona, ara, li falta ànima. No hi ha esperit de millora i això és fonamental per avançar”, conclou Giné.

Què ofereix als seus conciutadans i a la seva ciutat?
Giné “defensa una gestió responsable, planificada i eficient dels fons públics, que permeti als ciutadans saber en què s’inverteix cada ingrés municipal”. Així, volem garantir que cada euro sigui destinat a millorar el benestar dels ciutadans, fent-los sentir orgullosos de formar part d’aquesta ciutat. Per aconseguir això, volem recuperar els edificis emblemàtics de Tarragona i obrir-los a la ciutadania, involucrant també el sector privat en la seva gestió per compartir costos. Apostem pel comerç i volem que l’ajuntament es posicioni com una entitat facilitadora per al sector, així com per al turisme i la cultura. Volem que Tarragona sigui una ciutat d’oportunitats per als joves i els empresaris, per la qual cosa implementarem un paquet de mesures per atreure gent a la ciutat i generar riquesa, així com per evitar que marxin.

Creiem que Tarragona hauria de ser una veritable capital, no només a nivell burocràtic

Del seu programa en pot destacar 3 punts fonamentals?
En primer lloc, Sí Tarragona defensa un nou tarragonisme. Això significa que considerem que és el moment de gestionar eficient i responsablement el sentiment de pertinença a la ciutat. Creiem fermament en la figura del gestor públic i que el governant de la ciutat hauria de ser el principal artífex d’aquest canvi de gestió. Per a nosaltres, a partir d’aquí és quan es poden dur a terme totes les accions de govern. En segon terme, creiem que Tarragona hauria de ser una veritable capital, no només a nivell burocràtic, que ja ho és, sinó també a nivell econòmic, cultural i turístic. Creiem que això reforçaria el sentiment de pertinença i ajudaria a evolucionar la ciutat com a tal, generant molta més riquesa. Finalment, volem reforçar els serveis públics i assegurar que siguin de qualitat, especialment renovant els equipaments perquè estiguin a l’abast de tots els ciutadans.

Quins són els seus valors personals?

Per a mi, el nucli familiar és fonamental perquè considero que és la base de l’ésser humà. És important sentir-se acollit, estimat i recolzat pels membres de la família, i també rebre una inculcació de valors adequada en aquesta àrea. En aquest sentit, considero que el nucli familiar és un dels meus projectes de vida més importants. A més a més, valors com el respecte, la tolerància i l’empatia són essencials per a la convivència en societat. Sense respecte, no es poden establir relacions saludables entre les persones, i sense tolerància i empatia, és impossible crear una societat justa i equitativa. A més, crec que una ciutat no pot avançar sense civisme, i per això cal fomentar-lo des de l’ajuntament. Personalment, considero que aquests valors són imprescindibles per a un bon funcionament de la societat i, per això, els valoro moltíssim i procuro aplicar-los en el meu dia a dia.

Quina seria la primera que prendria si fos l’alcalde?
Si jo fos alcaldessa, el primer que faria seria vetllar per la seguretat del municipi. Això inclou no només la seguretat dels nostres carrers i llars, sinó també la seguretat química i la seguretat relacionada amb el pas de mercaderies perilloses a través de Tarragona. La situació actual ens converteix en víctimes d’una de les zones més importants del sector químic a Europa, i en l’actualitat, només patim els perjudicis, si no que tampoc rebem cap mena d’ingrés. És per això, que la meva gran lluita, des del minut zero, seria garantir la seguretat i la protecció dels nostres ciutadans a través de mesures contundents. Per aconseguir aquest objectiu, l’ajuntament té un paper clau en l’establiment de polítiques i mesures que garanteixin la seguretat de la població i la protecció dels nostres béns i infraestructures. Així, la meva prioritat seria treballar en una solució per a la situació actual amb les mercaderies perilloses, desplaçant-les fora del nostre nucli i fora de la façana marítima.
Només així podrem viure amb tranquil·litat, caminar pels carrers amb seguretat i sentir-nos protegits a casa nostra, també a nivell químic i ambiental.

Crec fermament en un canvi de model en el govern municipal, i la veritat és que cap de les formacions que s’han presentat el poden oferirSi no guanya les eleccions qui li agradaria que fos el guanyador?

“Si no guanyem nosaltres les eleccions, no aposto per cap altra formació, ja que crec que no hi ha cap formació realment capacitada per tirar endavant aquest municipi”, assegura la candidata. “Crec fermament en un canvi de model en el govern municipal, i la veritat és que cap de les formacions que s’han presentat el poden oferir”, lamenta Giné. “Tenim formacions que venen del passat, formacions amb líders que tornen a la política després de molt de temps i així Tarragona no podrà créixer ni avançar, és per això que crec que Tarragona necessita un aire nou”, afirma la candidata de  Tarragona.

 

PUBLICITAT
Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free