25. Abril 2024

UN LUGO FLUIX PERMET QUE EL SOMNI DEL NÀSTIC… CONTINUÏ

El Nàstic no cedeix en la lluita per l’ascens directe i, després de superar al CD Lugo a casa (0-3), necessitarà imposar-se en l’última jornada al ja ascendit Alabès al Nou Estadi i esperar que el Leganés no faci el mateix en la seva visita al Mirandés per tornar a la Lliga BBVA.

nastic_lugo1El club grana, que porta cinc victòries en els sis últims partits, va aprofitar dos córners i un gol a última hora per signar el seu quart partit consecutiu sense encaixar i el vuitè sense perdre, un resultat que, almenys, assegura la tercera plaça i la seva presència a la promoció d’ascens.

Que el Nàstic es jugava seguir en la baralla per l’ascens i que el Lugo ja tenia els deures fets va quedar patent des que la pilota va començar a rodar a la gespa de l’Anxo Carro. L’equip de Vicente Moreno va voler la pilota i, quan no ho va tenir, va pressionar molt amunt al Lugo, que amb prou feines va poder combinar en camp contrari.
El Nàstic, que no va deixar de donar instruccions des de la banda, va imprimir un ritme alt però l’empat sense gols li deixava sense opcions d’ascens directe quan el cronòmetre era al minut onze i el Leganés es va avançar davant el Llagostera en Butarque .
nastic_lugo
Sis minuts després, un córner que va executar Sergio Tejera i no ho va aclarir ni la saga blanca i vermella ni el porter, el va rematar al segon pal Mossa per avançar el Nàstic i ficar-li de nou en la batalla per les dues primeres places de la Lliga endavant.

El conjunt tarragoní va poder ampliar la renda poc després que es complís l’equador de la primera meitat amb un contraatac de Lobato que va culminar Naranjo i va aclarir Roberto.

Emaná… sempre present
El Lugo tot just s’havia presentat a l’àrea del Nàstic fins que una jugada d’Álvaro Lemos per banda dreta va habilitar la primera opció seriosa dels jugadors de José Durán gairebé a la mitja hora, però el xut de Iriome va marxar massa creuat. El conjunt gallec va estirar les línies i el que es va trobar va ser el segon gol del Nàstic amb la mateixa recepta del primer, un servei de córner de Tejera que va rematar de cap Mossa, va buidar sota pals un defensa blanc-i va rematar al fons de la xarxa Emaná a set minuts per al descans.

El Lugo va intentar ficar-se en el partit a la represa amb un cop de cap de Cavaller al qual va respondre Reina, i el Nàstic també va disposar de dues ocasions per sentenciar amb la connexió entre Naranjo i Emaná, que van superar a la defensa blanca i vermella amb qualitat, però van fallar en la resolució.

nastic_lugo2Lugo sense emoció
Els gallecs van millorar en el segon acte i van obligar als catalans a replegar-se, encara que de poc els va servir perquè Reina va volar per aclarir un cop de dreta de Jonathan Pereira que anava a l’escaire.

El gol se li va negar al Lugo en aquesta acció i també als 68 minuts en un penal que va cometre sobre Iriome el migcampista Lévy Madinda, qui no va veure la segona groga, i que Reina va detenir Caballero.

Sense encert, els locals van ser incapaços de donar emoció al partit i el Nàstic, que va perdre per lesió en els últims minuts a Gerard, va completar la golejada en el descompte amb una actuació d’Aníbal.