20. Abril 2024

LORENA DE LA FUENTE (Cs): Ricomà no ha estat l’alcalde que es mereixia Tarragona

Lorena de la Fuente ha acceptat el repte de liderar la candidatura de Ciutadans a Tarragona en el moment – a priori – més crític. Després d’una legislatura convulsa, amb la sortida de diversos regidors del grup municipal, la candidata ara ha d’assumir un lideratge que mantingui Ciutadans dins del Plenari. Una tasca que no serà fàcil, però que de la Fuente ha acceptat amb el major optimisme possible. En aquesta entrevista, l’alcaldable exposa els punts estrella del seu programa i explica la seva motivació per a presentar-se a l’alcaldia. De la Fuente també valora si l’actual alcalde i candidat a la reelecció, Pau Ricomà, ha fet bé o no la seva funció en aquests 4 anys. Per a la candidata, el canvi no tan sols no ha arribat, sinó que s’ha mantingut la dinàmica de “pèrdua de lideratge” iniciada amb el PSC.

Quina és la seva motivació per a presentar-se a les eleccions més enllà de voler ser alcaldessa?
Millorar la ciutat de Tarragona. Fa anys que Tarragona està deixada, bruta, trista, patim inseguretat, tenim un patrimoni mal conservat, el petit comerç està desapareixent, hem perdut lideratge com a capital de província, i com a tarragonina, no m’agrada veure la meva ciutat d’aquesta manera. Considero que és necessari un canvi i vull treballar per aconseguir-ho.

Què és el que més li preocupa de Tarragona?
Moltes coses, que puguem perdre la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat per la manca de conservació dels nostres monuments; que passin anys i anys sense saber quina utilitat poden tenir edificis municipals i singulars de la nostra ciutat, com la Tabacalera, el Banc d’Espanya, el Preventori de la Savinosa, etc.

I encara em preocupa més, que aquests espais es destinin a una finalitat que no sigui d’utilitat per la Ciutadania, com el Banc de la Ciència i del Coneixement, perquè perdem un espai immillorable per una altra finalitat. També em preocupa l’elevat endeutament de l’Ajuntament, l’incivisme i la inseguretat, i l’estat dels nostres carrers, places, parcs, jardins, etc.

Per què creu que és la millor candidata?
Perquè tinc les idees molt clares de què vull per Tarragona, tenim projecte i model de ciutat. Portem un programa polític que considero molt bo. Som coherents, honestos, escoltem als ciutadans i no venem fum com altres partits polítics. Les nostres propostes són realitzables, no fem falses promeses.
Tinc moltes ganes de treballar per la meva ciutat i portar el canvi que Tarragona necessita.

És una bona persona, però Ricomà no ha estat l’alcalde que es mereixia Tarragona

Quines són les seves propostes estrella del seu programa?
Volem ubicar el Patronat Municipal de Turisme al Banc d’Espanya; volem que el Museu Nacional Arqueològic tingui la seva seu a la Tabacalera; proposem un Parador Nacional de Turisme al Preventori de la Savinosa; per a la Ciutat Residencial, implantarem una residència pública, pisos pont i llars respir; volem que a l’antiga caserna de la Policia Nacional del carrer Santillán s’hi ubiqui un centre cívic; proposem que a l’antiga facultat de Lletres de la Plaça Imperial Tàrraco hi hagi la Biblioteca Pública Provincial; implantarem un Pla de Xoc de Barris, on destinarem dos milions d’euros anuals als barris per a inversions; volem reduir l’endeutament de l’Ajuntament i congelar els impostos durant tot el mandat.

El primer que faria seria iniciar els tràmits perquè el Banc d’Espanya sigui la seu del Patronat Municipal de Turisme

Com ha de ser un bon alcalde o alcaldessa?
Una persona honesta que escolti als ciutadans, que vulgui el millor per Tarragona, que no es tanqui només en una ideologia política i cerqui el consens. Hem de trencar amb la imatge estereotipada del polític que promet coses que després no compleix i treballar al màxim per Tarragona.

Ricomà ha estat un bon alcalde?
És una bona persona, però Ricomà no ha estat l’alcalde que es mereixia Tarragona. Hem continuat quatre anys més amb la dinàmica de pèrdua de lideratge que ja vam començar amb el partit socialista. No han sabut donar utilitat a molts dels espais municipals que tenim en desús i abandonats i per un espai que li volen donar una funcionalitat, com és el Banc d’Espanya, ens proposen una utilitat totalment desencertada i per a la qual no hi ha una demanda social o necessitat com és el Banc de la Ciència i del Coneixement

Quina seria la primera mesura que prendria si fos l’alcaldessa?
El primer que faria seria iniciar els tràmits perquè el Banc d’Espanya sigui la seu del Patronat Municipal de Turisme i reunir-me amb els tècnics municipals per veure en quina situació econòmica i estructural es troba l’Ajuntament.

Si no guanya les eleccions qui li agradaria que fos el guanyador?
Aquesta situació em penso que no se la planteja cap candidat a l’Alcaldia fins després de les eleccions. Tots partim de la voluntat de sortir com a alcalde o alcaldessa. Cal veure què decideix la Ciutadania a les urnes i els possibles pactes que hi puguin haver pel govern de la ciutat.

PUBLICITAT


Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
online free course