28. Març 2024

L’hostaleria i el turisme del Priorat es reactiven

 Cellers, vinateries, restaurants i allotjaments del Priorat han començat a activar-se coincidint amb l’avenç del pla de desescalada. Tot i que ja s’han fet les primeres visites i hi ha “moviment” de clientela de la regió sanitària, el gruix de negocis no estarà a ple rendiment fins que no es permeti la mobilitat dels habitants de l’àrea de Barcelona.

Acord entre l’AEHT i Priorat Enoturisme

En un any ple de restriccions, el sector espera un repunt del turisme de proximitat, sobretot al juliol i a l’agost, que és quan sol rebre famílies d’estiueig als pobles de la comarca. L’associació Priorat Enoturisme i el Consell Comarcal reivindiquen que la baixa densitat i un entorn natural privilegiat situen el Priorat com una destinació “idònia” que defuig les “grans concentracions”.

En el marc de la presentació de l’acord de vinculació entre Priorat Enoturisme i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona (AEHT), el president de l’associació comarcal, Roger Felip, ha destacat que són “un destí segur” per la baixa densitat de població i el fet de tenir espais naturals de gran valor com la Serra de Montsant.

Felip ha insistit que no volen fer una crida “a un volum de visitants excessiu”, sinó a mantenir “el petit format” i que el visitant percebi “una sensació d’autenticitat i exclusivitat”. L’associació prioratina agrupa una oferta enfocada en l’enoturisme amb mig centenar d’empreses com cellers, vinateries, molins d’oli, restaurants, allotjaments i agències de viatges.

Francesc Pintado, president de l’AEHT

L’AEHT constata que s’estan fent poques reserves
Per la seva banda, el president de l’AEHT, Francesc Pintado, ha constatat que tot i estar en la fase de “planificar vacances”, no s’estan materialitzant reserves als més de 120 establiments d’allotjament que estan adherits a l’entitat. En general, aquest sector no preveu l’activació fins a la fase 3 i a Tarragona ciutat, ha destacat Pintado, els hotels no obriran fins a l’1 de juliol.

Pel que fa a l’hostaleria, Pintado ha assenyalat que el previsible pas dilluns vinent a la fase 3 no comportarà grans canvis. L’aforament a l’interior dels locals passarà del 40% al 50%, i a les terrasses del 50% al 75%. Els darrers dies han anat obrint més establiments que es mantenien tancats, tot i que el sector adverteix que si treballa al 50% la rendibilitat “no passa d’aquí, o fins i tot és inferior”.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
free online course