L’HOSPITAL DEL VENDRELL REDUEIX UN 32% LES LLISTES D’ESPERA

Els dos hospitals de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla (l’Hospital de Vendrell i l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona) van tancar l’any 2014 amb una reducció de les seves llistes d’espera quirúrgiques (LEQ) de més d’un 24%.

Durant l’any passat, la major activitat a les sales d’operacions d’ambdós centres va repercutir en una major resolució de casos al Tarragonès i al Baix Penedès dins del paquet d’intervencions quirúrgiques garantides pel Servei Català de la Salut. El nombre total de pacients en espera de ser operats a data 31 de desembre de 2014 a ambdós hospitals es va situar en 1.071 persones, molt per sota de les 1.410 amb què es va tancar l’any 2013.

hosp vendrell El còmput global de l’activitat quirúrgica dels dos centres hospitalaris de la Xarxa de Santa Tecla aporta una reducció de 339 persones a l’espera de ser operades durant l’any 2014, passant dels 1.410 de finals de 2013 als 1.071 de finals de l’any 2014.

L’evolució de les llistes d’espera quirúrgiques és especialment positiva al centre de la capital del Baix Penedès, on durant l’any 2014 es va assolir una reducció de més del 32%, passant dels 495 pacients (desembre de 2013) a 334 (desembre de 2014).

Pel que fa al temps d’espera mitjà per ser intervingut en qualsevol de les 14 intervencions quirúrgiques garantides pel Servei Català de Salut (cataractes, varices, hèrnies, colecistectomia, artroscòpies, prostatectomia, canal carpià, amígdales, pròtesi de maluc i de genoll, histerectomia, galindons i quist pilonidal) els dos centres presenten uns resultats globals per sota dels 4 mesos (3,85 mesos per ser exactes). En el cas del centre del Vendrell, el temps mitjà d’espera és de 3,30 mesos per a qualsevol de les 14 intervencions garantides pel Servei Català de la Salut.

Cal destacar que, a l’hospital de referència pels baixpenedesencs, a 31 de desembre de 2014, cap pacient en llista d’espera per a cap dels 14 procediments garantits feia més de 6 mesos que esperava. Ni tan sols en els casos de les intervencions de pròtesi de maluc i de genoll, processos que arrosseguen una major llista d’espera al conjunt de Catalunya amb terminis superiors a l’any en alguns casos. Aquest era un objectiu molt ambiciós que s’havia plantejat el Departament de Salut per aquest 2014 i que, en el cas de l’Hospital del Vendrell, s’ha complert.

 La clau, els professionalshospital_vendrell
 Segons la doctora Maria Arenas, directora de l’Hospital del Vendrell, els bons resultats assolits pel centre durant el 2014 «són fruit de l’esforç dels professionals quirúrgics i de la resta de treballadors que col·laboren en l’assoliment de l’objectiu de millorar les llistes d’espera i, sobretot, en millorar la qualitat de la salut de la ciutadania al Baix Penedès i al Tarragonès Nord».

La directora de l’Hospital del Vendrell destaca que «és motivador quan des del Departament de Salut se’ns demana una millora en el resultat de la salut dels ciutadans amb problemes.

Per als responsables del servei sempre és més fàcil assolir bons resultats quan saben que la seva implicació repercutirà significativament en la qualitat de vida i benestar de les persones. El professional demostra en aquests casos encara més l’empatia envers el malalt».

Al centre vendrellenc és destacable el comportament de les llistes d’espera en «el cas concret de les pròtesis de maluc i genoll, on la patologia artròsica limita moltíssim la vida del pacient, la majoria dels quals són ja d’ edat avançada. El pacient agraeix molt que se li avanci la seva intervenció», afegeix la doctora Arenas. «Haver complert l’objectiu dels 6 mesos satisfà sens dubte la ciutadania i també al facultatiu, que sap pot ajudar el seu pacient.

És remarcable que tots els 14 procediments garantits s’han complert en menys de 6 mesos, però més encara aquells que ens condicionen més la nostra vida quotidiana pel dolor i limitacions funcionals», conclou la directora de l’Hospital del Vendrell.

Xavier MARTÍNEZ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
udemy course download free