Les receptes imprescindibles per Nadal

S’apropa el Nadal i arriba amb ell l’època de les grans celebracions familiars, on la gastronomia és un dels elements clau en aquests esdeveniments tradicionals. Precisament en aquestes dates tan especials, els plats i les receptes formen part de la majoria de taules d’arreu del país.

Les festes de Nadal tenen un fort component gastronòmic, comporten moments de reunió al voltant de la taula davant d’exquisits menjars casolans que poques vegades al llarg de l’any es tornen a repetir. Des del digital La República Checa us donem les receptes tradicionals per aquestes festes de Nadal.

ESCUDELLA I CARN D’OLLA
Ingredients per a 8 persones:
Un tros de costella de vedella, una punta de costella de xai (brot del pit), dos talls de cansalada viada, una careta de porc, un peu de porc, un tros de cua o d’ós d’espinada, un tros d’os de pernil, un quarter de gallina o pollastre, dues botifarres negres, dues botifarres blanques, quatre patates, un grapat de cigrons remullats, dues pastanagues, una branca d’api, una xirivia, un nap, un porro, ¼ de col, 300 gr. de galets, farina i aigua.

Per fer la pilota: 150 g De carn de vedella picada, 150 g de carn de porc picada, un all trinxat, julivert trinxat, un ou, sal, pebre i farina de galeta o molla de pa.

Preparació:
En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota. Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons. Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates. Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada.

Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal. Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta. Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separa carn i hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).

CANELONS
Ingredients:
16 plaques de canelons, 200gr de cap de llom, 100gr de jarret de vedella, 200gr de pollastre, una ceba, dos grans d’all, dos fetges de pollastre, un tomàquet, un got de vi blanc, una branca de canyella, beixamel, formatge ratllat, mantega, oli, sal, pebre i aigua.

Preparació:
En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli bulliu les plaques de canelons. Refredeu-les, esteneu-les sobre un drap i assequeu-les. Rostiu les carns salpebrades amb la canyella, els alls, la ceba i el tomàquet. A mig rostir feu-hi la reducció del vi. Coleu el suc, retireu la branca de canyella i passeu-ho tot per la màquina de trinxar. Barregeu la farsa amb beixamel i repartiu-la per sobre les plaques de canelons.

Emboliqueu els canelons, poseu-los en una placa de forn untada amb mantega, cobriu-los amb beixamel i poseu-hi per sobre el formatge ratllat i unes boletes de mantega. Poseu-los al forn a 180° durant 15 o 20 minuts per escalfar i gratinar.

ÀNEC ROSTIT AMB PERES
Ingredients:
1 ànec trossejat, quatre peres, dues cebes tallades a daus, dos porros i dues pastanagues tallats a rodanxes petites, dos tomàquets pelats i tallats a daus, un manat d’herbes (canyella, llorer, farigola, romaní i sajolida), una copa de conyac, farina, oli, sal, pebre i aigua. Per la picada: dos grans d’all, un grapat d’ametlles i dues galetes o carquinyolis.

Preparació:
Enrossiu l’ànec salpebrat i traieu-ne el greix sobrant. Afegiu-hi les cebes, les pastanagues, els porros i, quan estigui força daurat, el tomàquet. Un cop tot sofregit, flamegeu-ho amb el conyac i deixeu-ho reduir. Després afegiu-hi l’aigua i el manat d’herbes aromàtiques. Peleu, partiu, enfarineu i fregiu volta i volta les peres. Afegiu-les a la cassola quan l’ànec s’hagi entendrit i deixeu coure el conjunt una estona. Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció rectifiqueu-ho de sal i afegiu-hi la picada.

CAPÓ FARCIT
Ingredients per a 8 persones:
1 capó,300 g de carn magra de porc, 300 g de salsitxes, 100 g de pinyons, 150 g de prunes seques, 100 g d’orellanes, dues cebes, una cabeça d’alls, dos tomàquets madurs, una copa de brandi, dues copes de vi blanc una branca de canyella, dues fulles de llorer, sal, pebre, oli i llard.

Preparació:
Netegeu el capó i desosseu la carcassa. Saleu-lo i empebreu-lo per dins i per fora. En una paella amb oli, fregiu la carn magra tallada a daus i la salsitxa tallada. Feu una barreja amb la carn cuita i els fruits secs. Farciu el capó amb aquesta barreja i cosiu-lo per l’espatlla per donar-li la forma original. En una cassola prou gran i fonda, amb oli i llard calents, enrossiu el capó per tots els costats.

Poseu-hi les cebes tallades a quarts, els grans d’all sencers i els tomàquets a quarts. Un cop tot hagi pres color, afegiu-hi el llorer, la canyella, el brandi i el vi. Tapeu-ho i deixeu-ho coure un parell d’hores, tot mullant, de tant en tant, el capó amb salsa de la cocció. Serviu a la taula el capó sencer i la salsa a part.

NEULES
Ingredients:
180 g de farina, 180 g de sucre, 180 g de mantega, 240 g de clara d’ou, pell de llimona ratllada i aigua.

Preparació:
Barregeu la farina, la mantega, el sucre, la clara d’ou i la ratlladura de llimona fins a fer una pasta homogènia; si la massa queda massa, consistent afegiu-hi miques d’aigua. Deixeu-la reposar. Feu rodones de pasta sobre paper vegetal i enforneu-les a 170° fins que enrosseixin. Traieu-les del foc i ràpidament enrotlleu-les en un pal de forma cilíndrica.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.



RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course