Les preocupacions i propostes del president dels jutges a Tarragona

El president de l’Audiència Provincial de Tarragona (APT), Joan Perarnau, està preocupat amb la situació judicial en l’àmbit del Camp de Tarragona. “La situació dels jutjats a les Terres de l’Ebre és bona, molt millor que els del Camp de Tarragona (Tarragona, Reus, Vendrell i Valls) perquè tenen càrregues de treball ajustades o fins i tot inferiors a les legalment previstes”.

“Sense perjudici de l’alt nivell de resposta, que situa els òrgans de la província l’any 2020 en termes percentuals als primers llocs de Catalunya en taxa de resolució, el cert és que en termes generals la situació en alguns partits judicials pot (encara) qualificar-se de preocupant”.

Perarnau ha fet aquesta valoració, aquest matí, durant la presentació de la ‘Memòria de l’Audiència Provincial de Tarragona de l’any 2020‘ al palau judicial de Tarragona. El màxim representant dels magistrats a la província també ha confessat preocupació en relació amb la situació de la jurisdicció social al Camp de Tarragona a causa de la càrrega de treball que “continua, any rere any, superant per molt”. No obstant això, Perarnau ha explicat que els tribunals de violència sobre la dona (Vido) tenen càrregues de treball que “no assoleixen per molt el legalment previst”.

PUBLICITAT

Referint-se als tribunals d’instrucció, ha dit que la preocupació se centra en casos complexos (com potser Iqoxe), els quals s’intenta evitar que la fase instructora s’eternitzi. La solució – ha esmentat Perarnau – implica adoptar “mesures de reforç” als jutjats on es detecten aquestes necessitats. Però també és cert, segons relata el president de l’APT, que la borsa de treball dels jutges substituts ha suposat “un problema important”, ja que resulta difícil cobrir, de forma immediata, les vacants existents.

La borsa de treball dels jutges substituts ha suposat “un problema important” perquè és  difícil cobrir les vacants existents

Per millorar el ‘panorama’ judicial, sobretot al Camp de Tarragona, Josep Perarnau ha proposat la creació d’un jutjat social a Tarragona i a Reus i un mercantil a Tarragona. Però no ho és tot. Suggereix promoure i incrementar la mediació extrajudicial en l’àmbit penal i instrucció de Tarragona i mixtos del Vendrell i Valls. En l’àmbit civil, es treballa per fomentar la mediació a tota la província.

D’altra banda, el president de l’Audiència vol promoure, amb la col·laboració dels jutjats, tribunals, Fiscalia i advocats, la conformitat penal prèvia al dia del judici. Un altre objectiu de Perarnau és facilitar més protecció a les víctimes dels delictes.

El màxim representant de la magistratura a la província aposta per la necessitat de construir la ciutat de la justícia a la capital tarragonina. Aquest edifici és “urgent” sobretot per crear nous òrgans judicials i serveis comuns que “agilitzin” el funcionament de tots els jutjats i de la mateixa Audiència.

PUBLICITAT

Durant la trobada amb els periodistes, Josep Perarnau també defensa, per a un ús més eficient de la justícia, l’atribució a un jutjat de primera instància de Tarragona els concursos de persona física de tota la província. També proposa plans de comarcalització en matèria de violència sobre la dona, de manera que els jutjats especialitzats exclusius de Tarragona, Reus i Vendrell estenguin la seva jurisdicció a altres partits judicials, tenint en compte la seva “infrautilització”. També defensa un servei comú d’executòries pels jutjats penals de Tarragona, fins que no s’implementin les noves oficines judicials.

Proposa la creació d’un servei comú de notificacions a Tarragona

Josep Perarnau entén necessària la creació d’un servei comú de notificacions a Tarragona, atenent que en l’actualitat la situació és complicada “per la dispersió de les seus judicials”. Ha insistit tanmateix en la importància de mantenir els plans de prevenció de riscos laborals i seguretat en el treball, sobretot ara, en temps de pandèmia.

Ampliarem informació

PUBLICITAT


PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course