L’ACCA es posiciona sobre l’anunci per a la contractació del servei de direcció del Centre d’Art de Tarragona

COMUNICAT en relació a l’anunci per a la contractació del servei de direcció del Centre d’Art de Tarragona

“Des de l’Associació Catalana de Crítica d’Art volem manifestar el nostre desacord en relació als continguts i la forma de l’anunci per a la contractació del servei de direcció del Centre d’Art de Tarragona que l’Ajuntament de Tarragona ha fet públic recentment.

En aquest sentit, volem precisar que la Junta de l’ACCA va ser contactada per tal de revisar el Plec de Prescripcions Tècniques mesos abans de la seva publicació, i que es varen fer unes recomanacions que només han estat recollides de forma parcial. Per altra banda, l’ACCA no va accedir al Plec de Prescripcions Administratives i en conseqüència no vàrem poder identificar aquells punts que vulneren l’exercici de les Bones Pràctiques.

Després d’haver accedit als documents finalment publicats en relació a aquest concurs en el web de l’Ajuntament de Tarragona detallem a continuació una sèrie de punts, els quals considerem que són anòmals o irregulars:

L’anunci de la contractació s’ha produït a finals d’agost (concretament el dia 20) i el termini per a la presentació de propostes finalitza el dia 7 de setembre. Considerem que el període de temps que s’atorga (no arriba a 20 dies) és totalment insuficient.

Creiem que un concurs per a la direcció d’un centre d’art no hauria d’adoptar el format de licitació. Tal i com es va comunicar en el seu moment a l’Ajuntament de Tarragona, la persona contractada es trobaria en una situació molt precària i vulnerable a nivell laboral i, per altra banda, si suposem que estarà dirigint personal funcionari, això podria implicar a més certes irregularitats. D’altra banda, aquest tipus de contractació està sotmès a nivell administratiu a requisits de solvència econòmica i financera així com a la subscripció d’assegurances que no tenen cap sentit en el marc de la tasca de direcció que es regula en aquest concurs, i que a més a més pot excloure’n a professionals de les arts visuals amb perfil idoni per a la plaça.

En la convocatòria no s’especifica la dotació pressupostària per activitats, especificitats dels espais que constituiran el Centre ni el personal amb el que comptarà, quan aquesta informació és necessària per elaborar el projecte que se sol·licita.

L’anunci hauria d’incloure els noms del membres que constitueixen la Comissió de seguiment, que tanmateix assessorarà com a comitè d’experts en la selecció de la direcció artística. En aquest sentit, no obstant, volem destacar que des de l’ACCA es va comentar en el seu moment que la Comissió de seguiment només podria suggerir modificacions o accions al futur/a director/a en el seu exercici; altra tipus d’acció podria ser considerada com a ingerència en la programació de la direcció.

Considerem que el pressupost destinat a aquest contracte de 30.000 € anuals més IVA és insuficient per tractar-se d’un contracte de direcció, pel volum de feina que suposa, per la formació i experiència que se sol·licita i per les despeses associades a aquest tipus de contracte. Cal dir que aquesta observació ja es va fer arribar a l’Ajuntament de Tarragona, però la modificació que se n’ha fet a l’anunci definitiu no ha estat substancial.

Pel que fa als criteris de puntuació i valoració, des de l’ACCA considerem que es valora de forma excessiva l’oferta econòmica, que podria rebre fins a 3 punts en la seva valoració màxima, i que passa per davant, en termes de valoració, a altres criteris tals com l’experiència professional o els coneixements en matèria d’art contemporani.

Aquestes observacions són aspectes que afecten de forma fonamental aquest concurs, per la qual cosa emplacem a l’Ajuntament de Tarragona a aturar aquest procediment i rectificar-ne les condicions. Caldria optar per una modalitat de contractació que no vulneri el Codi de les Bones Pràctiques ni l’ètica professional dels treballadors de l’art i la cultura, i en aquest sentit, l’ACCA es posa a disposició de l’Ajuntament de Tarragona per tal de revisar novament el document, o pel que requereixi, atès que som sabedors que el concurs ha causat molt malestar en el sector.

Finalment, instem tanmateix al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a cercar fórmules de col·laboració i obligatorietat, si s’escau, per tal de regular els sistemes de contractació en els projectes i institucions en els quals participa via conveni, subvenció o qualsevol altre model”.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download