La vaga de fam d’Eduardo Abenójar és per visibilitzar el drama de l’oci nocturn

Les mesures sanitàries del govern per fer front a la pandèmia estan afectant el sector de l’hostaleria i l’oci nocturn d’una forma mai vista, tant és així que Eduardo Abenójar, president de l’Associació Provincial de Restauració i Oci Nocturn de Tarragona va fer durant la setmana passada una vaga de fam, per reivindicar la necessitat del sector de poder obrir. Per conèixer el cas, parlem amb Joaquim Boades, l’assessor legal d’Eduardo Abenójar. 

Qui és l’Eduardo Abenójar?

Eduardo Abenójar va començar una vaga de fam

Eduardo Abenójar, a part de ser el propietari d’un establiment de Salou, és el president de l’Associació Provincial de Restauració Oci Nocturn de Tarragona, president de l’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou, directiu de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM).

De quina manera han afectat les mesures del govern a la seva vida laboral?
Les mesures han afectat la seva vida laboral de forma dràstica, fa tretze mesos que té el local tancat per una ordre governamental. Evidentment, no va poder obrir durant el mes que estava permès a Catalunya, des del 18 de juny fins al 24 juliol, a causa de les importants restriccions que impedien que sortís a compte obrir l’establiment. Amb la qual cosa, porta tancat des de l’octubre de 2019, quan va acabar la temporada turística.

Quin és el motiu de la vaga de fam que va dur a terme?
El motiu de la vaga és que encara no sabem en quina data es podran obrir els establiments, ni en quines condicions. Això causa una incertesa importantíssima i no permet saber quan podrem mantenir a les nostres famílies, perquè ara mateix no es pot amb els ingressos zero, que es tenen des de fa dinou mesos.

Com va portar la vaga de fam? Per què va acabar abans del previst?
La vaga ha acabat per problemes de salut, com la tensió alta i dolors importants de panxa i cap. Per tant, des de la Fecasarm es va recomanar que ell abandonés la vaga perquè no entrés en un problema de salut irreversible.

Què és el que li donava forces per continuar?
Estar mostrant la situació que viuen moltes famílies que es dediquen al sector de la restauració i de l’oci nocturn.

Com ho ha viscut la gent del seu entorn?
La seva família ho ha viscut amb preocupació, sobretot quan es va començar a trobar malament, que van entrar encara més en pànic. Ell és pare de família, amb tres fills, i aquest va ser un dels motius que el van portar a abandonar la vaga. A més, no només la seva família viu d’aquest negoci, el seu soci i els seus dos fills també.

Creieu, doncs, que la vaga pot servir per captar l’atenció del govern perquè canvi la forma de gestionar les mesures sanitàries?
Creiem que aquesta vaga de fam ha captat l’atenció de govern, ara falta que ells acabin de decidir que canviaran les restriccions. A part de la vaga de fam, els contagis que s’estan produint en festes il·legals, en espais no adequats, estan deixant en evidència les mesures sanitàries, que són totalment ineficaces i contraproduents, ja que les activitats legals estan tancades, tant la restauració nocturna com l’oci nocturn legal. Aquestes festes il·legals són esdeveniments on no es respecten els aforaments, no porten mascareta i, fins i tot, comparteixen les ampolles i cigarrets. Per tant no hi ha cap mesura sanitària ni de seguretat.

Teniu alguna proposta per fer compatible l’obertura dels establiments com el de l’Eduardo i evitar la propagació del virus?
Tenim una proposta que vam presentar la setmana passada a la Generalitat, perquè ens autoritzi a portar a terme una prova pilot al costat de 8 locals (dos restaurants, dues discoteques i 4 restaurants-discoteca). La idea és fer una prova amb 3.000 persones sortint de nit per sopar, prendre copes i ballar. Els locals tindrien un 60% d’aforament i els participants passarien un test d’antígens en laboratoris col·laboradors, unes 48 hores abans de l’activitat.

A més, els participants portarien en els seus dispositius mòbils un codi QR verd si el seu test ha sortit negatiu i vermell positiu que, en aquest cas, haurà d’entrar en el protocol covid. En els locals també hi hauria uns aparells per desinfectar l’aire i, per tant, cobriran aquest petit marge d’error dels tests d’antígens. Amb això, volem provar que és possible el dret a l’oci al costat del dret a la salut.

Anna González

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.



RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free