24. Abril 2024

La UE Llagostera amarga l’estrena grana a 2a B (1-3)

El Llagostera ha ‘amargat’ el debut nastiquer

La vida segueix igual a Can Nàstic. Els homes de Xavi Bartolo no han pogut evitar una derrota molt contundent d’1 a 3 davant la UE Llagostera, vells coneguts i enemics íntims, en el debut lliguer al Nou Estadi. La derrota cou per diversos motius, un d’ells és que els nastiquers van avançar-se en el marcador i han mostrat un bon inici de partit, molt ben plantats. L’altre és que els vells fantasmes han tornat a Tarragona i els estigmes tornen a ser els mateixos: pèrdues de pilota a les zones més sensibles del camp, problemes amb les centrades laterals i falta d’intensitat en moments clau.

El Llagostera capgira el marcador en 5 minuts
La primera part es va
iniciar amb l’habitual show d’Oriol Alsina. L’entrenador de la UE Llagostera tornava a Can Nàstic, abans que saltessin els jugadors, i coneixedor que la parròquia grana l’estava esperant, es va dirigir a part de la tribuna amb gestos caps als aficionats nastiquers, que van respondre amb insults i escridassades. Una més d’un dels entrenadors més polèmics del futbol català.

El Nàstic va sortir ben intens als primers compassos del primer acte. La sala de màquines dels tarragonins, comandada per Petcoff i Lolo Plá, carburava bé i trobava amb facilitat els seus davanters, posant en compromís a la defensa gironina. El bon inici de joc dels de Xavi Bartolo va tenir premi ben aviat. Una centrada lateral d’Habran va provocar un penal claríssim per una agafada a Pedro. Bonilla va ser l’encarregat de llançar la pena màxima que va llançar de manera magistral i avançava als locals. 1-0 i tot de cara.

El Nàstic va seguir intens i organitzat. El Llagostera intentava tallar les temptatives grana i s’ha carregat de targetes grogues durant el primer tram de la primera part, fidel al seu estil dur i ferragós, inclús algún dels amonestats podia haver vist l’entrada de vestidors abans del final del primer acte. Però en 5 minuts, el Llagostera ha sigut capaç de capgirar el marcador, davant de l’estupefacció dels aficionats grana.

Al minut 39, una centrada lateral que s’ha defensat amb molta tebiesa, ha arribat a les botes de Nahuel, que sol davant Bernabé, ha fet l’empat. El cop ha estat dur per la defensa i el mig del camp del Nàstic, que 5 minuts després han perdut una pilota a la zona de tres quarts i en una contra ha vist com Sascha, des de la frontal i amb un xut ben col·locat ha acabat per fer el segon pels gironins. Cabreig i incomprensió a les graderies del Nou Estadi, per veure com el rival, sent qui era, aconseguia arribar amb per davant al descans.

Un penal infantil sentencia el matx
Al segon acte, mateix guió grana. El Nàstic buscava ser protagonista amb l’esfèrica i ha tingut diverses ocasions al primer tram de la segona part. La millor ha estat per Pedro Martín, que en una centrada ha aconseguit girar-se dins de l’àrea petita i connectar un bon xut, però el porter llagosterí l’ha aconseguit refusar, amb una gran intervenció de mèrit.

Però els minuts anaven passant, l’angoixa anava augmentant i el físic, a poc a poc, anava baixant. Per contra, un penal infantil al minut 30 de la segona part ha acabat per rematar el guió d’autèntic malson de l’estrena grana. Una pilota dins de l’àrea ha acabat tocant a la mà de Bonilla i Adri Lledó, des dels 11 metres feia el tercer gol, sentenciant el matx. El Nàstic ha buscat una reacció més sentimental que futbolística. Al 79, en una bona centrada des de la banda, Pedro Martín ha enviat la pilota al travesser, posant l’ui a la graderia. Poc més a banda d’aquesta ocasió i la victòria viatja cap a Girona. Molt per treballar i reflexionar a Can Nàstic, que sembla viure un ‘dejavú‘.

Dades del Partit:
Nàstic 1: Becerra, Pol V, Bonilla, Goldar, J.Rodríguez, Lolo Plá (Pol Prats 66), Petcoff, Habrán (F. Giner 75), J. Pereira (Pol B. 50), Pedro i J. Carreón
Llagostera 3: Marcos, Aimar, Yeray, Gil Muntadas (Diego G. 85), Sascha, Maynau, Crespo, David G, Erik (Pasquina 57), Nahuel i Juvanteny (Adri Lledó 66)
Gols: 1-0 Bonilla 3′ (p), 1-1 Nahuel 39′, 1-2 Sascha 44‘, Adri Lledó 75 (p)
Col·legiat: Miguel Bosch Domènech (Col·legi valencià)
Estadi: Nou Estadi 4.259 espectadors.