19. Abril 2024

La restauració se suma a la iniciativa del Cotilló Sense Plàstic

Hostaleria i sostenibilitat són un binomi indissoluble en temps de col·lapse climàtic. El sector de la restauració n’ha pres consciència i cada cop fa més esforços per preservar el medi ambient. A més a més, la clientela cada cop es mostra més sensible i interessada a conèixer quines mesures de sostenibilitat prenen restaurants, hotels i proveïdores en general.

Aplicar solucions és clau per la supervivència dels mateixos negocis i també una oportunitat per atraure i fidelitzar una clientela cada cop més exigent. Actualment, per exemple, molts establiments ja ofereixen poder emportar-se el menjar sobrant per lluitar contra el malbaratament alimentari, altres busquen proveïdores que permetin retornar envasos, molts separen els residus cada cop millor, altres treballen per fer un ús de l’aigua més eficient. El Cotilló Sense Plàstic és un producte que se suma a totes aquestes mesures que ajuden al sector de l’hostaleria a complir amb els seus objectius de sostenibilitat.

Es tracta d’una manera de celebrar el cap d’any de forma festiva i divertida sense promoure la fabricació de plàstics ni de generar residus difícils de reciclar

Establiments com el Restaurant La Boella, el Resort L’Avenc Benestar Rural o el sopar de Nadal del Club Vaixell, a través del Càtering Costa Daurada, ja han implementat el Cotilló Sense Plàstic en les seves festes de cap d’any, una manera de satisfer també les inquietuds de la seva clientela. Es tracta d’una manera de celebrar el cap d’any de forma festiva i divertida sense promoure la fabricació de plàstics ni de generar residus difícils de reciclar, tot promovent l’hàbit de la reutilització.

El Cotilló Sense Plàstic és un producte d’impacte ambiental, però també d’iniciativa social. Es produeix i es dissenya de forma inclusiva a Tarragona, a través de La Torreta, l’estudi creatiu i de disseny format per persones amb diversitat funcional que impulsen la cooperativa El Far i la Fundació Topromi (Fundació Catalunya La Pedrera). Un producte produït 100% de forma local, la qual cosa suma a minimitzar també la petjada ecològica.
El Cotilló Sense Plàstic és una iniciativa impulsada per 6 dones que formen part del projecte Circulars, un projecte d’economia social i cooperativa que promou el consum conscient amb l’objectiu de construir municipis més sostenibles que millorin la vida de les persones.

Les seves línies d’actuació són la sensibilització i educació en temes d’economia circular: consum conscient i responsable, reducció d’envasos d’un sol ús, sostenibilitat i cures, dinamització del comerç, comunicació, etc. La creació, disseny i implementació de campanyes de comunicació vinculades a l’economia circular. I el disseny i producció d’articles que ajuden a la reducció de productes d’un sol ús i que fomenten una compra sense residus. 

El disseny de cada element és el resultat de la creativitat i la passió de les persones que formen part del projecte de La Torreta, l’estudi creatiu i de disseny que impulsen la cooperativa El Far i la Fundació Topromi (Fundació Catalunya La Pedrera). A partir de la dinamització de tallers creatius, s’uneixen totes les capacitats i és, amb el treball compartit, com es creen els diferents elements.

PUBLICITAT










Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course