21. Febrer 2024

La Pobla disposa de 600.000 euros per potenciar l’excel·lència acadèmica

REDACCIÓ26 Setembre, 20220

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha posat novament en marxa dues iniciatives de l’àmbit educatiu molt arrelades i consolidades al municipi, emmarcades en la política municipal d’impuls a la formació i a l’educació a tots els nivells, com són el programa d’ajuts als estudiants i els Premis als millors expedients acadèmics.

En el primer d’aquests àmbits, el consistori treballa amb una dotació d’uns 600.000 euros, xifra rècord al municipi i que supera amb escreix els 513.870,64 euros concedits el curs anterior i que, ja en el seu moment, van suposar la inversió més elevada en la història del poble, pel que fa als ajuts directes a estudiants.

Llavors, el rècord venia motivat per un increment aplicat per l’Ajuntament per compensar les dificultats econòmiques familiars en època de pandèmia, en el marc del paquet de mesures incloses en el Pla de xoc econòmic contra les conseqüències econòmiques i socials del Covid-19. Ara i de cara al curs acadèmic recentment iniciat, el consistori consolida aquella inversió i la reforça encara més, arribant fins a una dotació de 600.000 euros per atendre les aproximadament 1.100 peticions previstes. L’any passat se’n van registrar fins a 1.079, de les quals van ser
aprovades un total de 972, amb un ajut mitjà de 528 euros per sol·licitud.

L’any passat se’n van registrar fins a 1.079, de les quals van ser aprovades un total de 972, amb un ajut mitjà de 528 euros per sol·licitud

El programa d’ajuts als estudiants ofereix un suport econòmic en dues línies: ajuts per a matriculació i assistència als estudis; i ajuts per a transport escolar.

Excel·lència acadèmica
D’altra banda i pel que fa als Premis als millors expedients acadèmics, enguany arriben a la seva novena edició i ho fan per reconèixer, un cop més i en nom de tot el municipi, el mèrit, l’esforç, la dedicació i la constància dels i de les estudiants pobletans més destacats i destacades. A més i com a novetat, enguany es recupera el format presencial de l’acte de lliurament, després de dos anys de parèntesi obligat per la pandèmia.

Des de fa nou anys, l’Ajuntament convoca aquests guardons, que premien econòmicament els tres millors expedients acadèmics de cada cicle educatiu, tant per als pobletans que cursin els seus estudis al municipi com per als que ho fan fora de la Pobla. A més i com a premi extraordinari, també es concedirà una estada a l’estranger, per estudiar in situ l’idioma local, a l’alumne/a que hagi assolit la millor nota global final de Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Superior, de qualsevol especialitat. Aquest premi té una dotació màxima de 1.800 euros i és l’estudiant guardonat qui decideix el país a on vol cursar aquesta estada a l’estranger per aprendre o perfeccionar el seu coneixement de l’idioma local.

Pel que fa a la resta de guardons, també dotats econòmicament, ofereixen premis de 150, 125 i 100 euros, per als alumnes d’Educació Primària en cadascun dels seus tres cicles (inicial, mitjà i superior); de 300, 275 i 250 euros, per als de Secundària, en cadascun dels seus dos cicles
(primer i segon); i de 400, 350 i 300 euros, per als estudiants de Batxillerat i de Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior.

La inscripció pels Premis als millors expedients acadèmics finalitza el proper 31 d’octubre, mentre que el programa d’ajuts als estudiants finalitza el 30 de novembre

Els i les alumnes poden optar-hi sempre i quan hagin acabat en el curs anterior algun dels cicles educatius de Primària, Secundària, Batxillerat i/o Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior. A més, per optar a algun dels premis cal que les persones candidates als mateixos estiguin empadronats a la Pobla abans de l’1 de setembre de 2021, així com estar al corrent del pagament dels impostos i taxes municipals.

El termini per dur a terme la inscripció als Premis als millors expedients acadèmics finalitza el proper 31 d’octubre, mentre que el programa d’ajuts als estudiants mantindrà obert el període de sol·licituds fins al 30 de novembre.

El consistori treballa amb una dotació d’uns 600.000 euros, xifra rècord al municipi i que supera amb escreix els 513.870,64 euros concedits el curs anterior

Les persones interessades en beneficar-se de qualsevol d’aquests dos programes municipals ja poden tramitar la seva sol·licitud per mitjans telemàtics, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Només en casos justificats i sempre amb cita prèvia -al telèfon 977 84 02 60 o a la seu electrònica-, es podrà recollir la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i retornar-la al mateix lloc degudament emplenada i signada pel mare/pare, tutor/a legal o per l’estudiant, en el cas que sigui major d’edat, tot adjuntant certificat o còpia compulsada de l’expedient acadèmic.

D’altra banda i seguint el costum instaurant en edicions anteriors, l’acte de lliurament dels Premis als millors expedients acadèmics de la Pobla tindrà lloc a principis del proper mes de desembre, i s’emmarcarà en el conjunt d’actes previs de les festes nadalenques.

PUBLICITAT
Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free online course