La Pobla de Mafumet fa costat a les persones amb discapacitats diverses

porn

En el marc de la política social promoguda des de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, la corporació ha tornat a activar una iniciativa nascuda l’any passat i que, ara, torna amb més impuls. Es tracta del programa de subvencions per a persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, per a l’adquisició o lloguer de productes de suport o ajuts tècnics que els permetin augmentar la seva autonomia personal i, per tant, millorar la seva qualitat de vida, benestar personal i inclusió social.

La principal novetat respecte a l’edició anterior es troba en la dotació de la subvenció, que duplica el seu import per arribar fins als 800 euros de subvenció màxima. En aquest sentit, s’ha establert tres categories d’ajuts: de fins a 400 euros, per a aquelles persones amb un grau de discapacitat igual o inferior al 33%; amb un màxim de 600 € per als graus compresos entre el 34 i el 65%; i de fins a 800 euros per a aquelles persones que acreditin un grau de discapacitat superior al 66%.

Es tracta del programa de subvencions per a persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, per a l’adquisició o lloguer de productes de suport o ajuts tècnics

Aquests diners, que l’Ajuntament lliura en concepte d’ajut directe, estan destinats a contribuir al lloguer adquisició de qualsevol dels productes admesos en el Catàleg 2020 del programa de la prestació d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA). En qualsevol cas, però, cal que el producte de suport o ajut tècnic objecte de la sol·licitud de subvenció estigui relacionat directament amb la causa de la discapacitat per la qual ha estat reconeguda la persona sol·licitant.

En aquest sentit, l’Ajuntament pobletà no concedirà ajuts, a excepció d’aparells d’ús exclusivament personal, a persones amb discapacitat ingressades en centres residencials, atès que es considera que aquests aparells formen part dels elements necessaris per a l’atenció que ha de donar el centre.

Les persones interessades a acollir-se a aquest programa d’ajuts podran presentar la seva sol·licitud fins al proper 30 de novembre, i s’hi podran acollir tant les noves adquisicions de material de suport com aquelles efectuades des de l’1 de gener del 2022, a condició que es presenti la pertinent documentació de compra o lloguer.

La presentació de sol·licituds pot ser realitzada de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) en el seu horari d’obertura; o bé en qualsevol moment de manera telemàtica, a través de la Seu electrònica municipal, a on també es pot descarregar el formulari de sol·licitud.

Igualment, per tal de poder obtenir l’ajut, la persona sol·licitant haurà de complir una sèrie de requisits, com són estar empadronada al municipi abans del 6 de maig del 2021; tenir reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, o bé ser beneficiària d’una pensió de la Seguretat Social d’incapacitat permanent en grau d’invalidesa total, absoluta o gran invalidesa, o pensionista de classes passives que tinguin reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat; poder acreditar la necessitat de l’ajut, mitjançant la prescripció facultativa o informe del/de la treballador/a social; i estar al corrent de les seves obligacions tributàries.

En relació amb aquesta iniciativa de caràcter social, l’alcalde del municipi, Joan Maria Sardà, afirma que “la finalitat de la campanya és clara: donar un cop de mà a aquelles persones que pateixin discapacitats visuals, auditives, físiques, intel·lectuals o sensorials i que han de fer front a despeses associades a l’adquisició o lloguer de productes de suport o tècnics que els permetin millorar la seva qualitat de vida, autonomia i benestar. D’aquesta manera, contribuïm a la seva integració social”.

En definitiva, assegura Sardà, “es tracta de fer el que hem fet des de sempre: treballar dia a dia en la millora de les condicions de vida de tots els habitants de la Pobla perquè, així, estarem complint la nostra màxima prioritat, que és fer costat a les persones”.

PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
free download udemy paid course