El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) està convençut que la majoria dels negocis no obrirà les persianes a partir del dilluns, dia en què entren en la Fase 1 de la desescalada. Això perquè, segons Francisco Pintado, els empresaris no tenen ingressos i perquè es mantenen les despeses estructurals, com és el cas dels lloguers, les assegurances, la llum, l’aigua, la llum o el gas.
En la seva opinió, la majoria del teixit empresarial de la província està conformada per autònoms, no disposa de liquiditat per permetre’s el luxe d’obrir les seves terrasses només al 50%. “Si fem quatre números, ens adonem que no val la pena recuperar el personal de l’ERTO”, esclareix, tot dient que només obriran els establiments que minimitzaran les despeses fixes. O sigui, no compensa econòmicament.
D’altra banda, Pintado insisteix en bona acceptació del ‘Take Away Delivery’, una opció que ha vingut per quedar-se. En aquests moments, s’està preparant una campanya amb les cartes dels restaurants que estan en disposició de servir menús take away delivery.
A causa de la pandèmia, els destins turístics aniran a buscar el client espanyol, el qual no hem tractat amb massa afecte
En relació amb la desescalada per fases i per regions sanitàries, Francesc Pintado es mostra satisfet. “Ha imperat el sentit comú”, assegura el màxim representant de l’AEHT, indicant que aquest fet beneficia Tarragona com a destí turístic. Els turistes, que aquest any seran sobretot espanyols, tindran més confiança en Tarragona a l’hora de plantejar les seves vacances. A causa de la pandèmia, els destins turístics aniran a buscar el client espanyol, un client, diu Pintado, que no hem tractat amb massa afecte en els darrers anys. Aquesta és una bona oportunitat per cuidar el turista espanyol.