19. Abril 2024

LA JUSTÍCIA A CATALUNYA JA TÉ UNA PLATAFORMA INFORMÀTICA ESPECIALITZADA

lexnetEn representació del Consell de l’Advocacia Catalana, pel degà de Reus i president de la Comissió d’Informàtica del Consell, Pere Lluís Huguet

DSCN1499
Huguet, en la foto amb el ministre, presidirà la comissió

El Departament de Justícia de la Generalitat i el Consell de l’Advocacia Catalana utilitzaran la plataforma informàtica LexNet per a l’intercanvi d’informació entre les diferents parts en un procés judicial, com a conseqüència d’un acord marc de col·laboració en matèria tecnològica, signat avui.

Amb aquest conveni, el Consell de l’Advocacia Catalana es compromet a instar als seus col·legiats a que la recepció de notificacions es faci mitjançant el sistema LexNet, amb el certificat digital emés per l’Autoritat Certificadora de l’Advocacia (ACA).

El Departament de Justícia, per la seva banda, podrà accedir al registre de professionals col·legiats en exercici, que serà posat a disposició de les oficines judicials, fiscalies i altres serveis de l’Administració de justícia a Catalunya

La finalitat serà conèixer les dades de caràcter professional dels col·legiats en exercici en tot el territori nacional que realitzin actuacions judicials davant els òrgans judicials amb seu a Catalunya.

Aquesta informació serà recollida en un únic llistat verificat, unificat i normalitzat, a fi d’incorporar-la al sistema de gestió processal utilitzat a Catalunya.

jutjats
Els actors judicials tindran una plataforma informàtica 

L’acord constitueix una comissió de seguiment que, en representació del Departament de Justícia, estarà formada pel director general de Modernització de l’Administració de Justícia o persona en qui delegui i per un representant de l’Àrea TIC del Departament de Justícia amb formació tècnica.

I en representació del Consell de l’Advocacia Catalana, pel degà de Reus i president de la Comissió d’Informàtica del Consell, Pere Lluís Huguet, i per un representant tècnic.

La utilització del sistema és obligatòria per als secretaris judicials, advocats de l’estat i de la Generalitat i els funcionaris al servei de l’Administració de Justícia, i ara s’afegeixen tots els advocats catalans en exercici davant els tribunals.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy course download free