La Fira de l’Avellana de Riudoms es reinventa amb el coronavirus

La Fira de l’Avellana de Riudoms s’ha vist obligada a repensar-se a causa de la covid-19 i s’ha acabat convertint, enguany, en un esdeveniment d’un sol dia i únicament a través d’internet. S’ha rebatejat com a ‘Tastets de Fira’ i durant aquest dissabte es duen a terme ‘showcookings‘ i xerrades, que només es poden seguir en línia.

Inicialment l’organització havia previst algunes accions presencials però les darreres mesures decretades pel Govern d’aquesta setmana han obligat a cancel·lar-les. Amb tot, les exhibicions culinàries tenen l’objectiu de posar en valor l’avellana i els productes de proximitat, mentre que les xerrades estan més destinades als professionals de l’agricultura.

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, ha assegurat que havien de fer alguna cosa per “seguir connectats” amb la fira, que enguany hagués arribat a la 40 edició. “No volíem perdre aquesta essència i esperit de promoció” dels productes de la terra i dels productors “i fer-ho a través de la gastronomia”, ha indicat.

Al final ‘Tastets de Fira’ ha quedat reduït a quatre xerrades i sis ‘showcookings’. Un dels més destacats ha estat l’exhibició culinària d’Ada Parellada, que ha preparat diferents plats amb productes de proximitat i presència d’avellanes. Parellada s’ha mostrat molt “contenta i il·lusionada” de participar-hi, tot i que ha reconegut que el format virtual de l’acte fa perdre certa intensitat. “El públic ajuda a saber si vas bé o no. Quan fas un ‘showcooking’ no només estàs cuinant, també estàs transmetent valors, amor, i estàs entretenint”, ha assenyalat. A més, “des de casa l’atenció es perd”.

Amb tot, ha reconegut la importància de la fruita seca, i de l’avellana en particular, en la cuina catalana, i n’ha destacat la seva “versatilitat”. “On no es pot posar l’avellana? Jo no sabria trobar on no posar-la”, ha comentat.

Les xerrades han estat més adreçades als productors, i han tractat qüestions com el control biològic en l’agricultura, la fiscalitat en la comercialització i elaboració dels productes agraris, la nova llei de la cadena alimentària o l’impacte dels fenòmens climàtics en les collites d’enguany.

PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.



RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download