La Confraria de Pescadors de Tarragona la primera que s’abasteix amb energia solar

La consellera amb el president del Port i l’alcalde

Tarragona ha donat un pas més en el capítol de la sostenibilitat. Disposa de la primera confraria del litoral català que s’abasteix amb plaques fotovoltaiques d’autoconsum. Coincidint amb el Dia de la Verge del Carme, la consellera d’Agricultura i Pesca, Teresa Jordà, s’ha desplaçat a Tarragona per inaugurar oficialment les plaques solars que estan instal·lades sobre la oberta de l’edifici de la llotja de peix ubicada al Serrallo.

El cost d’aquestes plaques ha estat de 251.951 euros, dels quals el 60% han estat cofinançats pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, en concret 151.170 euros.

Amb aquesta nova instal·lació, es preveu una producció anual estimada de 473,8 MWh/any, així com un estalvi econòmic anual de 34.916,54 euros/any i una reducció anual de 127,8 T de CO2. 

“Es tracta de la primera confraria del litoral català que s’abasteix amb plaques solars per obtenir l’energia, i això acredita l’aposta que fa el sector pesquer i l’Administració, per promoure un sistema agroalimentari català que sigui sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular. Amatent per la mitigació i adaptació a l’emergència climàtica, i preservant i restablint els recursos sobre els quals depèn”, ha explicat la consellera d’Agricultura.

Segons la governant, aquest tipus d’inversions confirmen l’informe publicat recentment per la Comissió Europea que diu que Catalunya és una potència econòmica mediterrània en l’àmbit de l’economia blava, “que s’impulsa gràcies a l’Estratègia Marítima de Catalunya, una eina de país amb una visió cap a l’any 2030, que té l’objectiu fonamental de desenvolupar plenament el potencial de l’economia blava garantint l’equilibri social i territorial, basat en ecosistemes resistents, biodiversos i plenament funcionals que generin serveis de màxima qualitat per a la societat”.

A banda de la instal·lació de les plaques solars, entre el 2006 i el 2020, la Confraria de Pescadors de Tarragona ha realitzat un seguit d’actuacions, cofinançades per la UE i el Departament d’Agricultura, adreçades a la millora de les instal·lacions de la llotja, infraestructures destinades a l’activitat pesquera i la gestió de la Confraria. En total, s’han subvencionat 15 operacions a la Confraria de Pescadors de Tarragona per un import total de 756.871 euros.

Pacte Verd Europeu
Així mateix, la titular de Pesca ha posat en valor que tant la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la Confraria de pescadors de Tarragona com el conjunt de l’estratègia catalana pel que fa l’impuls de l’economia blava estan alineades amb el nou Pacte Verd Europeu (European Green Deal) promogut per la Comissió Europea.

Aquest Pacte Verd és l’estratègia de creixement econòmic de la Unió Europea, basada en un ús eficient dels recursos, la reducció de les emis­sions de gasos d’efecte hivernacle -com és el cas de la inversió realitzada per la Confraria de  pescadors-, la modernització dels sectors productius, la protecció del capital natural i en l’increment de l’ambició climàtica. Un dels prin­cipals objectius del Pacte Verd és l’assoliment d’una economia moderna, innova­dora i dissociada de l’ús dels recursos per aconseguir una societat més equitativa socialment i resilient als embats del canvi climàtic.

Alhora, el Pacte Verd és una de les principals apostes de la Unió Europea per a la implementació de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course