KENNETH MARTÍNEZ: El Baix Penedès continua damnificat per la Generalitat

És un alcalde amb idees i amb conviccions clares. Ara mateix, i després de passar el pitjor de la pandèmia provocada pel coronavirus, el socialista Kenneth Martínez, està duent a terme tots els esforços per mitigar les principals necessitats de la població del Vendrell. Serà un any difícil per a les arques municipals perquè si per un costat els recursos econòmics són escassos, per l’altre les demandes socials no poden aturar-se. Kenneth i el seu govern està aprovant mesures que tenen com a principal objectiu estar al costat del seu poble i sobretot que ningú es quedi enrere. En aquesta entrevista, l’alcalde vendrellenc fa un repàs de l’actualitat quan la pandèmia es resisteix en abandonar-nos… El seu eslògan podria ser: entre tots ens en sortirem… També fa alguna crítica a la Generalitat.

Quins són els reptes als quals s’enfronten els consistoris per aquest 2021?
El primer i fonamental és combatre la pandèmia; posant a disposició del Departament de Salut tots els mitjans i recursos necessaris. En aquests moments col·laborem assumint l’ampliació del CAP del Vendrell per fer les proves PCR, facilitem instal·lacions municipals per a les campanyes de vacunació i facilitem instal·lacions a l’Hospital del Vendrell per acollir serveis que ara mateix no es poden prestar al mateix centre hospitalari. Igualment, facilitem vehicles per als equips d’infermeria que s’han de desplaçar als domicilis.

I sobretot, lluitant, com ho portem fent cada dia des de fa 1 any, per defensar la vida dels nostres avis i àvies de la Residència Municipal La Muntanyeta.

A més a més, ajudem també els sectors econòmics més afectats per les restriccions. Ara mateix, s’ha convocat la 3a línia d’ajuts al comerç, pimes i autònoms; en aquest cas, una línia d’ajuts exclusiva per a bars, restaurants i centres d’estètica dotada amb 100 mil euros de pressupost. O amb ajuts indirectes compensant o reduint les diferents taxes municipals que afecten el comerç.

En definitiva, fem front a la pandèmia i combatem tots els seus efectes negatius perquè quan la superem, la superem TOTS.

Com s’han plantejat aquestes fites des de l’Ajuntament vendrellenc?
Per assolir aquestes fites, evidentment, ha calgut fer un replanteig de les prioritats, encara que no dels objectius que són coneguts: transformació urbana i social per avançar en la cohesió social i territorial del municipi. Aquestes són les nostres prioritats: suport al Departament de Salut, màxima atenció a la residència municipal d’avis, ajuts als sectors afectats per les restriccions, augmentar la despesa i serveis en protecció social, habitatge i educació, polítiques mediambientals i inversions en qualitat urbana.

Quina importància tenen els fons europeus en tot plegat?
Els fons europeus del Next Generation són una oportunitat extraordinària per tirar endavant projectes de transformació urbana i social que ajudin a millorar les possibilitats econòmiques del municipi; dels sectors comercial, turístic i de serveis, la protecció mediambiental i la cohesió territorial. Són projectes que han de combinar aquests objectius alhora.

Qualitat urbana per guanyar espais verds i per als vianants, carrils bicis, que cohesionen els nuclis habitats i facilitin la implantació econòmica i de serveis, i l’atractiu turístic fonamentat en el patrimoni natural i cultural. Els fons europeus ens permetran accelerar l’execució d’aquests projectes transformadors.

Com va sorgir la idea d’“El Vendrell Avança” per a uns pressupostos municipals?
El projecte El Vendrell Avança neix de l’exemple de la societat vendrellenca durant el primer estat d’alarma; fer front a les dificultats amb esperit de superació, sense renunciar als nostres objectius de millora, per fer un Vendrell més cohesionat socialment i territorial. En definitiva, combatre la pandèmia passant a l’ofensiva; projectes socials com el primer parc públic d’habitatge i la gratuïtat de les escoles bressol, o amb la inversió més important en la millora de la Via Pública i serveis en 10 anys; Pla Renove d’asfalt i voreres, nou servei de recollida de residus porta a porta i nou servei de transport públic amb el bus a la demanda.

Els fons europeus del Next Generation són una oportunitat extraordinària per tirar endavant projectes de transformació urbana i social

Com valora aquests pressupostos?
Un pressupost per fer realitat l’objectiu de fer front la pandèmia, els seus efectes negatius, i superar-la. Que augmenta la despesa i els projectes socials; segons dades del Ministerio, el Vendrell està al capdavant dels ajuntaments de la nostra mida en despesa social amb 190 euros per persona davant els 132 euros de mitjana. Que destina més del 10% dels seus recursos per amortitzar deute i situar-nos en un 65% respecte als ingressos i que és capaç d’impulsar projectes com el Feder de Coma-ruga i de l’edifici del Tabaris per tornar a ser referents turístics.

Per què es va renunciar a la bandera blava de les platges? Pot entendre l’enuig de l’oposició?
Hem contractat una diagnosi sobre la gestió de les platges a un dels màxims referents en la matèria. El nostre objectiu és preservar el caràcter natural d’un espai natural com són les platges, amb diferents objectius que es retroalimenten: preservació mediambiental, adaptació al canvi climàtic i resiliència davant els temporals, i aposta ferma per un turisme de qualitat, familiar, que aprecií i valori els nostres 8 km de platja. Un litoral amb reserves marines, espais naturals d’alt valor ecològic, surgències d’aigües termomedicinals, i un patrimoni arquitectònic del desenvolupament turístic del segle XX. Un ecosistema mediterrani privilegiat per gaudir amb respecte. L’oposició fa d’oposició.

Creu que la inseguretat és un problema destacat dins del seu municipi?
La seguretat ciutadana és un dels elements fonamentals del benestar col·lectiu. Tot i que globalment en aquest any no tenim un increment de les faltes o delictes, sí que s’ha detectat un increment dels delictes amb violència, les conegudes com estrebades que, sense ser quantitativament important, sí que genera un increment de la percepció d’inseguretat. És necessari augmentar la dotació de Mossos d’Esquadra de la comarca a la ràtio que ens correspon per població resident, pel creixement sostingut de la població que registra la comarca i per la població total durant la temporada turística. El Baix Penedès, igual que en la resta de serveis (educatius, sanitaris) i inversions, continua sent el territori damnificat per la Generalitat. La policia local dóna tot el suport necessari i es coordina amb la resta de cossos aportant el coneixement de proximitat.

PUBLICITAT


PUBLICITAT

PUBLICITAT
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free online course