25. Setembre 2023

Justícia prioritza les inversions, la violència masclista i el torn d’ofici

El Departament de Justícia doblarà aquest any les seves inversions en infraestructures pel que fa a 2022, amb 50 milions, duplicarà també els recursos del pla de fosses, que comptarà amb 4,5 milions, i destinarà 18 milions per abordar la violència masclista i gairebé 73 milions per a la justícia gratuïta.

La consellera Gemma Ubasart ha presentat  en comissió en el Parlament el projecte de pressupostos del seu departament per 2023, que giren entorn a quatre grans àmbits: administració de justícia, execució penal, memòria democràtica i un eix transversal que inclou entre d’altres matèries la gestió alternativa dels conflictes i l’abordatge de la violència masclista.

El pressupost total del Departament de Justícia en els comptes de la Generalitat d’aquest any ascendeix a 1.205 milions d’euros, 1.224 si se suma el sector públic, el que significa un augment de més del 10,34% pel que fa als pressupostos del 2022, malgrat perdre un espai competencial, assumptes religiosos, que ha estat traspassat a Presidència.

En concret, el pressupost d’aquesta conselleria ha augmentat en 112,9 milions d’euros pel que fa a l’any passat, el que situa a les polítiques del departament, ha dit Ubasart, en el llindar de l'”eficiència”.

En l’àmbit de l’administració de justícia, la consellera ha destacat el projecte del fòrum judicial de Tarragona, que comptarà amb una inversió total en els propers anys de 70 milions d’euros, dels quals s’ha reservat una partida per al seu inici aquesta primavera.

També es destinaran 7 milions d’euros al manteniment i modernització d’altres partits judicials com el de Sabadell (Vallès Occidental) i s’iniciarà el nou edifici dels jutjats de Martorell (Baix Llobregat).

A més d’aquestes inversions en infraestructures, la conselleria aposta per fomentar la justícia com a servei de proximitat, per a això destinarà 72,7 milions d’euros en la millora de la situació dels professionals del torn d’ofici que ofereixen una justícia gratuïta, la qual cosa suposa un increment del 2,5% pel que fa a l’exercici anterior.

Es destinaran, així mateix, 30 milions d’euros al pla de digitalització de l’administració de Justícia, gràcies als fons europeus.

En l’eix transversal en el que s’inclou la violència masclista, el Departament de Justícia destinarà 18 milions per abordar aquesta problemàtica en l’àmbit judicial i penitenciari.

En concret, els recursos aniran destinats als jutjats de violència contra la dona, per a l’assistència jurídica gratuïta del torn d’ofici especialitzat en violència de gènere, o en el servei d’acompanyament a la víctima en seu judicial, entre d’altres àmbits.

Quant a les xifres globals, el 92% del pressupost es destina a l’administració de justícia -626 milions d’euros- i a l’execució penal -505 milions d’euros-, mentre que l’apartat de memòria democràtica rep un total de 5,4 milions d’euros.

PUBLICITAT


Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
udemy course download free