03. Octubre 2023

IQOXE es proposa ser capdavantera en seguretat i tecnologia

IQOXE invertirà 27 milions d’euros en la reconstrucció de les seves instal·lacions després de  l’accident que va tenir lloc el passat 14 de gener.

La petroquímica, filial de Grupo  Industrial CL, està compresa, encara més si és possible, en la tasca de renovació i  optimització de totes les instal·lacions amb l’objectiu de mantenir la producció al Camp  de Tarragona.

A dia d’avui, l’empresa ha completat la construcció d’una nova subestació elèctrica.  Totes les instal·lacions han estat sotmeses als més exigents controls de seguretat.

La companyia ha realitzat proves hidràuliques a el 100% dels  equips de cadascuna de les plantes i s’ha comprovat el funcionament de sistema de  control i de seguretat al 100%.

Una revisió element per element (canonades, traçats elèctrics, bombes/motors, etc.) a  la qual s’hi afegeix la construcció de nous tancs per a l’emmagatzematge de matèries  primeres i de productes finals en les instal·lacions de derivats, així com la reconstrucció  de naus d’envasats, en les cobertes de les quals s’hi instal·larà plaques fotovoltaiques  per a la generació d’energia elèctrica sostenible.

Finalment, la companyia també està realitzant obres de remodelació en els edificis  d’oficines i edificis annexos, per als quals ha fixat una partida superior al milió d’euros.  En aquest àmbit, s’està aprofitant el procés de reconstrucció per realitzar ajustos  addicionals destinats a mantenir els més alts estàndards de seguretat, qualitat i  innovació tecnològica en la companyia.

Seguretat prioritària 
IQOXE assegura que la seguretat una de les seves prioritats, a la qual destinarà una  partida addicional total de 4 milions d’euros. Uns recursos que es reparteixen entre les  noves sales de control i salvaguardes addicionals que s’han afegit, tenint en compte les  recomanacions dels diferents informes. Aquestes mesures s’emmarquen en la voluntat  de la companyia de continuar dotant les seves instal·lacions d’un nivell de seguretat  addicional al que exigeix la legislació.

El director general adjunt de l’empresa, Javier de Benito, explica que “tanquem el 2020  i ho fem estant preparats per ser una empresa capdavantera en diversos àmbits: en  tecnologia i en seguretat, però també amb un equip humà preparat, competent i motivat

per seguir fent d’IQOXE una peça important en la dinàmica del polígon petroquímic, com  a generadors de productes que altres indústries requereixen en els seus processos  productius i, també, continuant en la creació d’inversió, ocupació i riquesa per al territori”.

IQOXE substitueix la sala de control accidentada i la de la planta d’òxid d’etilè per la  tecnologia més moderna del mercat que, mitjançant un sistema d’absorció per  retrocés, garanteix els més elevats sistemes de seguretat. Es preveuen tres mòduls  industrialitzats que serien col·locats substituint una part de l’edifici actual de la planta  d’òxid d’etilè, un d’ells, i dos més a les plantes de derivats. Els edificis modulars han  estat dissenyats per augmentar la resistència davant d’eventuals explosions, davant  la projecció de fragments, la radiació tèrmica i per a confinament en cas d’una  hipotètica fuita tòxica.

Les obres i millores efectuades, junt amb la decisió ja anunciada d’IQOXE de no  reconstruir el reactor accidentat ni tornar a fabricar la família de productes MPEG, el  producte que s’estava fabricant en el moment de l’explosió, garanteixen la seguretat i el  perfecte funcionament de totes les instal·lacions.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download