29. Maig 2024

ELS INTERESSATS EN EL ‘BCN WORLD’ TENEN TRES MESOS PER PRESENTAR PROPOSTES

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest divendres una resolució de modificació de les bases del concurs per a l’obtenció de les autoritzacions per a la instal·lació i explotació d’un casino de joc del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, el nou BCN World.

crt-El Govern ha variat els requeriments d’informació relacionats amb la proposta arquitectònica, tenint en compte la gran dimensió del projecte i el seu impacte al territori.

A més, “la singularitat del model de negoci” previst el doten d’un elevat nivell de complexitat, que aconsella “una implantació gradual i temporalment esglaonada”, segons descriu el text publicat al DOGC.

A partir d’aquí, el Govern exigeix als inversors més informació sobre la integració de les parcel·les desocupades o no edificades. Amb el nou termini de tres mesos addicionals, les ofertes tenen un nou topall, el 30 de juny d’enguany.

bcn_orld2
Junqueras explicant el nou CRT

La resolució recull una sèrie de recomanacions fetes per l’Incasòl, que té una opció de compra vigent sobre els terrenys. Així, un dels canvis introduïts estableix l’ampliació en tres mesos del termini perquè els inversors interessats presentin les ofertes amb les noves documentacions requerides.

El termini de presentació de les sol·licituds per part dels operadors admesos per la resolució ECO/2633/2014, de 24 de desembre, es va iniciar el 31 de desembre del 2016, l’endemà de la publicació al DOGC de l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic (PDU) per a la reordenació del CRT. Això volia dir que els projectes s’havien de dipositar com a màxim amb data de 31 de març del 2017. Amb el nou termini de tres mesos addicionals les ofertes tenen un nou topall, el 30 de juny d’enguany.

Documentació tècnica suficient 
Els inversors hauran d’acreditar en les seves propostes arquitectòniquebcn_worlds “quin serà el tractament i ús dels espais de la zona-CTI no ocupats en les primeres fases de l’edificació”, i hauran d’afegir “propostes d’integració pel que fa a la urbanització i a l’àmbit paisatgístic amb tot l’entorn de la zona-CTI desocupada temporalment”, remarca el text del diari oficial.

Això vol dir que, com que aquesta construcció en etapes fa preveure que les parcel·les no seran ocupades ni edificades en una única i primera fase, els inversors hauran de presentar al Govern unes propostes arquitectòniques que contemplin què es farà a tot l’entorn de la zona privada desocupada de forma temporal.

Les bases publicades ara incorporen “la documentació tècnica suficient” consistent en una proposta de criteris paisatgístics, ambientals i d’urbanització bàsics que garanteixin que els terrenys que no s’utilitzin en una primera fase es mantinguin en un bon estat de conservació, tal com fixa la llei. De fet, l’informe tècnic elaborat per l’Incasòl recorda que la normativa urbanística vigent estableix que un dels deures bàsics dels propietaris del sòl és el de la conservació dels terrenys de la seva propietat.

Descripció dels aspectes qualitatius
És per aquesta raó que la documentació amb l’oferta tramesa pels sol·licitants admesos haurà de contenir la descripció del tractament tant de la superfície com del perímetre, per garantir una integració paisatgística de la parcel·la no ocupada en cada una de les etapes o fases, segons indica la nova redacció de les bases.crt

Aquesta descripció, continua, s’haurà de trametre en forma de plafons o qualsevol altre tipus de suport material o audiovisual que permeti explicar la proposta arquitectònica en ella mateixa, així com els aspectes qualitatius sobre el sòl que no s’urbanitzi en les fases inicials.

Modificació de caràcter substancial
En la resolució publicada al DOGC es justifica la modificació del primer termini en sis mesos, pel fet que el nou requisit d’informació suposa una modificació “de caràcter substancial” sobre la documentació obligatòria a lliurar per part dels operadors, circumstància prevista en la base 7.4 de l’annex de dita resolució.

D’aquesta manera, es proporciona als sol·licitants admesos el temps necessari perquè puguin elaborar les propostes “en temps i forma, i amb garanties de qualitat i solvència econòmica, jurídica i tècnica”.

 

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course