23. Abril 2024

INMA RODRÍGUEZ (PP): A Espanya, les esquerres destrueixen ocupació i el benestar

Inma Rodríguez va ser regidora del PP a l’Ajuntament de Tarragona i ara s’atreveix fent el salt a la política autonòmica. És la cap de llista del partit conservador al Parlament de Catalunya. Inma Rodríguez és una dona que té les idees clares sobre allò que necessita Tarragona. Assegura que si obté la confiança de l’electorat, defensarà, com a diputada tarragonina, els interessos del territori. A la candidata li preocupa que uns quants partits vulguin saltar-se la llei, provocant odi i crispació entre ciutadans. És una ferma opositora al sanchisme i al processisme. Entén que s’haurà d’evitar a tota costa el tripartit perquè Catalunya pugui retrobar-se amb el progrés i la conciliació democràtica. Inma Rodríguez no té dubtes que Tarragona és la província que millor reflecteix la inoperància i l’abandonament sistemàtic de quatre dècades de nacionalisme.

Per què ha decidit presentar-se?
Perquè vull defensar els interessos de Tarragona, oblidada històricament pels governs de la Generalitat, contribuir a recuperar el prestigi de les nostres institucions i fer front a tot tipus de populisme. És un honor formar part del projecte de l’Alejandro Fernández, l’única alternativa possible al sanchisme i al secessionisme.

Per què l’hauran de votar?
Perquè representem el constitucionalisme autèntic i la garantia per no repetir processisme ni tripartit. Però, a més, perquè tenim una demostrada capacitat de gestió i una agenda centrada en recuperar el pols econòmic, acabar amb l’infern fiscal que tenim a Catalunya i defensar amb fermesa totes les llibertats individuals, actualment amenaçades per un govern separatista i un govern socialcomunista.

Quin projecte té per a Catalunya?
Recuperar el lideratge de Catalunya a partir de la llibertat, la concòrdia i el progrés.
Quins són les bases per una millor convivència entre independentistes i espanyolistes?
Apel·lar més a raons que a sentiments, respectar al que pensa diferent i, evidentment, complir la llei: és la base de la convivència en democràcia.

L’actual govern ha governat o s’ha dedicat sobretot a fer propaganda independentista?
No tenen cap balanç positiu de gestió. En els darrers anys els darrers 8 anys, el relat independentista no ens ha desconnectat – afortunadament – d’Espanya ni d’Europa, però sí que ha desconnectat els nostres governants de la realitat dels ciutadans, de les empreses, del comerç, de les famílies, de l’economia mundial.

Com s’ha gestionat la pandèmia?
A Catalunya hem patit una falta esfereïdora de lideratge, la gestió del govern ha estat caòtica i perjudicial. Fins i tot, el guru científic del govern va dir que a Madrid es feien bé les coses i a Catalunya no. L’executiu català ha estat més preocupat de la seva supervivència que de la supervivència de les empreses catalanes; ha estat més preocupat de revifar el foc del relat del procés, que de construir un marc de convivència imprescindible per fer front a les urgències econòmiques i sanitàries de Catalunya. I, recordem que, a l’octubre, van dir que ho tindrien tot llest per votar al febrer i arribat el febrer no tenien res preparat.

Quins són els grans problemes de Tarragona?
Alguns són compartits amb altres províncies espanyoles com la crisi sanitària, la crisi econòmica, la despoblació i els desequilibris demogràfics. Altres són propis, som la província catalana amb més atur i la més maltractada pel govern de la Generalitat. Tarragona té el repte d’impulsar dos sectors vitals: la indústria química i el turisme, adequant-los a les necessitats més urgents i als del futur.

Tarragona està morta? 
Les regions o creixen o minven. Fa molts anys que no tenim estímuls de creixement, que patim governs de la Generalitat incapaços. Però nosaltres no ens abandonem al victimisme, això ja ho fan altres molt bé. Tot es pot redreçar i el nostre és un missatge optimista: una Tarragona millor és possible.

El govern català s’ha oblidat de Tarragona?
Tarragona és potser la província que millor reflecteix la inoperància i l’abandonament sistemàtic de quatre dècades de nacionalisme. Som l’onze per cent de la població i el govern només destina a Tarragona el quatre per cent de les inversions. I és un govern que inverteix poc perquè té la coartada de l'”Espanya ens roba“. El mateix amb pressuposts sanitaris, educatius, d’infraestructures… No és una percepció, les dades ens ho repeteixen sempre. La llista de greuges a la província per part de la Generalitat creix cada any.

Com creu que s’hauria d’ajudar els empresaris i sobretot autònoms?
Amb ajuts directes, eliminació de barreres i participació en els òrgans de decisió. Alleugerir la càrrega fiscal que fa de Catalunya un infern en aquest sentit és també prioritari.

Què farem amb tants aturats? Quina solució?
A Espanya les esquerres destrueixen ocupació i benestar i el Partit Popular crea ocupació i progrés. Sempre ha estat així.

Amb qui pactarà el seu partit?
Primer cal esperar als resultats. Ens presentem per sumar des del constitucionalisme autèntic, però no som comparsa de ningú i menys dels que s’abracen amb els que “ho tornaran a fer”. A Badalona i a Castelldefels, on vam guanyar les eleccions, el PSC no va optar per pactar amb el constitucionalisme precisament.

Si Salvador Illa és president es rebaixarà la confrontació a Catalunya?
Tornarem als temps del tripartit, que va ser l’origen de molts dels conflictes que patim ara. A més, haurem de patir unes condicions socials lamentables. Són temps que ja hem viscut i tothom va voler passar pàgina. Els catalans no ens podem permetre ensopegar dues vegades amb el mateix tripartit.

El procés està en un “punt mort”?
Està agonitzant però intentant sobreviure amb una mutació de la mà del govern de Sànchez i Iglesias.

S’ha de tornar a votar en un referèndum d’autodeterminació?
Catalunya no és una colònia i a Catalunya no hi ha colons. És greu que el PSOE accepti a la seva agenda el concepte d’autodeterminació.

Què ofereix el seu partit tenint-la de cap de llista?
Moderació, experiència en govern, esperit constructiu.

Al Parlament parlarà en castellà o català?
Al Parlament parlaré en llibertat en qualsevol de les meves dues llengües. La llengua és un patrimoni, una riquesa i un vehicle de comunicació.

Puigdemont hauria de tornar a Catalunya? En quines circumstàncies?
Aquest és un tema que està a disposició judicial. Ara tenim coses més importants en què pensar que en el futur penal d’una persona que ha perjudicat tant a Catalunya.

Li fa respecte que Vox entri en les institucions catalanes?
Em fa respecte que tinguin ocupades les institucions catalanes partits que defensen saltar-se les lleis. Em fa respecte que ens vulgui tornar a fer el mateix de 2017: substituir la nostra democràcia per una república totalitària on Puigdemont nomenaria els jutges a dit.

Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
free download udemy course