25. Abril 2024

GERARD DESGARREGA ÉS SUBCAMPIÓ DEL MÓN A DOHA

REDACCIÓ27 Octubre, 20150

L’atleta paralímpic tarragoní, Gerard Descarrega, i  el seu guia, Marcos Blanquiño, s’han penjat finalment la medalla de plata en el Campionat del Món a Doha (Qatar). L’atleta  competia en la prova de 400 metres llisos per a atletes cecs i va fer una marca de 51 “28, rebaixant en 28 centèsimes el rècord d’Europa que havia establert en les sèries classificatòries celebrades a la jornada anterior.

DOHA, QATAR - October 26:  <> at Suhaim Bin Hamad Stadium on October 26, 2015 in Doha, Qatar. (Photo by Marcus Hartmann/Getty Images)
Descarrega i Blanquiño creuant la meta

Tot i creuar la línia de meta en tercera posició, per unes hores Descarrega va ser medalla d’or i per tant, tenia la condició de Campió del Món, després que els àrbitres desqualifiquessin al segon i al primer classificat. Les decisions arbitrals van ser protestades pels brasilers, primers i segons en arribar a la meta.

Les decisions arbitrals, la polèmica arbitral
El àrbitres van desqualificar el segon, Felipe Gomes, per sortir del carrer que tenia assignat i  Daniel Silva,
l’altre brasiler, va patir la mateixa sort. Els  àrbitres argumentaven que el guia va impulsar a Silva, el corredor,  per tal d’accelerar la seva entrada en meta.

La festa es va haver de posposar fins avui ja que les reclamacions d’Espanya i el Brasil han ajornat la decisió fins avui.  Finalment, els àrbitres han resolt que el guia no va empènyer a Silva i que per tant,  l’or correspon a Brasil i la plata a Espanya, a Descarrega i Blanquiño.