29. Març 2024

Els tatuatges, quan el cos en converteix en un bagul de records

REDACCIÓ30 Setembre, 20220

Per què es tatuen les persones? Els amants dels dibuixos en la pell asseguren que aquests els ajuden a convertir el seu cos en un àlbum de vida ple de records, però confessen que la seva addicció a la tinta els porta cada vegada a fer-se més tatuatges sense significat, per simple estètica.

Quan Miguel de la Fuente tenia quinze anys, el seu avi va morir i va decidir fer-se el seu primer tatuatge per recordar-lo. Ara, amb 20 anys, no només llueix la data de naixement del seu avi al canell dret, sinó que compta amb una gran col·lecció de tatuatges que relaten la història familiar.

Per a aquest estudiant, tots els seus tatuatges tenen un significat: “em tatuo ara alguna cosa que m’agrada, però no té significat, pot ser que algun dia me n’arribi a penedir, però sé que si em tatuo alguna cosa que té sentit per a mi, mai me’n penediré”, assegura el jove, que reconeix que en un futur li agradaria tenir tot el cos tatuat.

Amb 23 anys, Joel Maestro somia viatjar per tot el món en caravana i tatuar-se a cada país una imatge representativa de cada lloc.

“Una imatge et dona un record sencer, et fa viure de nou aquest moment, més que l’olor, per exemple”, assegura el jove, que fa només quatre mesos va començar a tatuar-se alguns personatges de dibuixos animats japonesos, al costat de records importants com quan la seva àvia va sortir de l’hospital després d’haver estat ingressada en estat greu.

Daniel García, que des de fa dos anys és propietari de l’estudi Xpectro Tattoo Gallery de Barcelona, reconeix que l’addicció a la tinta “és una realitat”, i els seus clients asseguren que al final el dolor de l’agulla es torna “un pessigolleig plaent”, una addicció que porta moltes persones a fer-se tatuatges “sense pensar si tenen un sentit per a ells”.

Segons García, “ara els tatuatges ja no els porten el mateix tipus de gent als quals s’associaven abans, mariners, macarres i presidiaris”, sinó que s’han convertit en “una art que serveix per representar experiències de la teva vida en el teu propi cos”. “Tot i que encara existeix molt estigma sobre les persones tatuades, aquest ja va desapareixent”, assegura.

Segons una enquesta elaborada per Dalia Research el 2018, el 42 % dels espanyols tenen com a mínim un tatuatge, i Espanya és el sisè país amb més persones tatuades del món.

Però, per a altres, els tatuatges també són el nexe d’unió amb altres persones, com és el cas de Joel Orteu i Jordi Tena, creadors de la plataforma Tattoox, que busca el tatuador ideal per a cada usuari tenint en compte les seves característiques particulars.

Així, comparteixen 6 tatuatges, que relaten històries que han viscut junts, com el carrer en la qual van viure a Londres o el logo de l’empresa que van muntar junts.

“Els tatuatges t’ajuden a expressar la teva identitat, et converteixen en un llibre obert per a aquell que et mira”, argumenta Tena.

Segons Orteu, “si bé la gent canvia, els tatuatges també són una bona manera de recordar com eres tu en el moment en què et vas fer aquest tatuatge. La gent se sol penedir més per tatuatges mal executats que pel seu significat”.

Tatuatges casolans
Pel seu vint-i-tres aniversari, a Francesc Manent els seus amics li van regalar una màquina de tatuatges amb la idea de tatuar-se entre ells i immortalitzar moments divertits que passaven en grup.

“Fent-ho tu t’arrisques que et pugui quedar malament, però a mi m’agrada que sigui així, perquè és tal com ho va fer el meu amic i si m’ho repassés un professional perdria la seva essència, seria més impersonal”, defensa Manent en declaracions a Efe.

Manent va tatuar per primera vegada Andrea Fernández, que després d’haver-se fet més d’una desena de tatuatges professionals va ser la primera del grup a deixar-se dibuixar per un amic.

En el seu cas, Fernández va començar a tatuar-se als 17 anys per recordar una malaltia que havia superat: “em vaig tatuar una flor de lotus al clatell com a símbol del ressorgir”.

Tots dos joves coincideixen que “fer-se els tatuatges un mateix és una opció molt més assequible”.

Segons un estudi de la plataforma de Tattoox amb una mostra de 12.500 clients, actualment els espanyols paguen 140 euros de mitjana per un tatuatge.

Fernández, que va estudiar disseny de moda, assegura valorar “el procés creatiu dels tatuatges”, no obstant això admet que alguns preus “malgrat ser justos, no són assequibles per a alguns joves”.

No obstant això, els professionals del sector adverteixen dels perills d'”aquesta tendència dels joves a tatuar-se entre ells perquè encara que pot semblar divertit, les persones que tatuen han de tenir un títol i garantir mesures sanitàries i de seguretat”.

PUBLICITAT








Quins partits governaran a Tarragona?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download