ELS PROPIETARIS DE L’OTTO ZUTZ RECLAMEN UNA INDEMNITZACIÓ DE 977 MIL EUROS A L’AJUNTAMENT

L’empresa propietària de l’antic Otto Zutz (actualment ‘Bombay’) situat a la Rambla Francesc Macià de Tarragona ha portat l’Ajuntament de Tarragona als tribunals i li reclama 977.723 euros en concepte d’indemnització “pels perjudicis econòmics soferts, ja que el dany és irreparable” com a conseqüència del decret d’Alcaldia del 8 d’abril del 2015, segons el qual es va reduir en dues hores l’horari de tancament de l’establiment.

OTTOLa denúncia, a que el nostre diari ha tingut accés, reclama tanmateix la nul·litat d’aquesta decisió signada per Josep Fèlix Ballesteros, va ser presentada el novembre de l’any passat davant del Jutjat del Contenciós-Administratiu Número 2 de Tarragona i considera textualment que “la resolució (en referència al decret) no ha estat ni imparcial ni objectiva”, no té “motivació” i afirma que la gestió de l’activitat per part de la propietat ha estat “correcta” en tot moment.

Entre els arguments que figuren al text, al qual ha tingut accés aquest digital, hi figura el fet que l’ajuntament els va concedir llicència d’obertura com a restaurant musical i sala de festes amb espectacle amb els informes tècnics favorables. I en aquest sentit incorpora també l’aprovació final de la Guàrdia Urbana a les mesures adoptades en la “gestió de cues a l’exterior, prevenció de sorolls a la via pública i prevenció de les alteracions d’ordre a la via pública”.

Quan les queixes d’una comunitat de propietaris van acabar motivant el decret d’Alcaldia (motivats administrativament per un “canvi no substancial” que es remetia al mal funcionament d’una unitat d’aire condicionat), la propietat va esgotar els procediments administratius sense aconseguir fer canviar l’opinió del consistori.

Els arguments dels demandants
Ara, un cop iniciat el camí judicial, la demanda considera en primer lloc que Alcaldia no era l’òrgan administratiu competent per dictaminar la resolució perquè les competències en aquesta matèria estaven delegades en favor de ballesteros_pelegrin“Teresa Victòria Pelegrín Casanova, tinent d’alcalde, consellera delegada de Llicències, Comunicacions Urbanístiques i Ambientals, Domini Públic i Disciplina Urbanística”. De fet, i segons consta en la denúncia, Pelegrín hauria manifestat en una reunió, amb els propietaris, que “la decisió no havia estat seva i que ella mateixa havia proposat que de prendre una mesura fins només els dijous”.

Alhora, es planteja que “la resolució recorreguda hauria d’haver tingut el seu propi expedient, amb audiència prèvia a l’interessat, remissió de tots els informes tècnics necessaris i proposta de resolució amb dret a defensa”. En aquest sentit, la demanda apunta que “sembla clara la intencionalitat de l’Ajuntament de Tarragona d’aprofitar el procediment de la “modificació no substancial” per adoptar l’acord de restricció horària, que és un acord diferent del del procediment tramitat i que requereix d’un procediment propi -més si tenim en compte la gravetat de la mesura que ha portat al tancament necessari de l’activitat-.

“Pressions polítiques”
guardia_urbanaA més, i en referència al mateix articulat normatiu que fa referència a la possibilitat de reduir els horaris d’obertura dels establiments per “raons excepcionals” arran de molèsties als veïns, es fa referència a la necessitat de comptar prèviament a qualsevol decisió “amb raons acreditades i amb els informes policials corresponents” així com amb una “raó motivada”.

I la denúncia afirma que “no hi ha altra acreditació que un únic informe, de la Guàrdia Urbana. No hi ha informe de serveis tècnics – al contrari, aquests són favorables-, ni de neteja, ni del cos dels Mossos d’Esquadra. L’acreditació hauria d’haver estat una investigació profunda, no estadística, amb evolució en el temps, i concloent que hi ha una problemàtica i que no hi ha una altra via de solució”.

“Per saltar-se tot el procediment -continua la demanda-, segurament davant les pressions polítiques respecte a els veïns -donada la proximitat de les eleccions municipals-, la decisió la pren l’Ajuntament aportant únicament un informe policial com si fos l’única necessitat procedimental”. Un informe que “greument mostra una orientació per part de la Conselleria cap a la Guàrdia Urbana tendent a dirigir el resultat de la conclusió de l’informe” i “tergiversa el resultat en afirmar que les molèsties són de clients, sense justificar-ho”. “En cap dels ‘partes’ (de la Guàrdia Urbana) es justifica, transcriu,  relaciona ni verifica cap vinculació amb els subjectes identificats o sancionats amb l’establiment Otto Zutz“.

Patrícia Anton
Patrícia Anton

El distintiu Q concedit per Patrícia Anton
Per reblar encara més el clau d’un establiment “que tenia el distintiu ‘Q de Festa concedit per l’aleshores regidora Patrícia Anton, es destaca també el fet que en “l’expedient” que causa la resolució de reducció horària “es fa contra un establiment que que no ha tingut cap denúncia per cap  infracció. Ni per part de la Guàrdia Urbana (que té la seu a uns 500 metres de l’establiment) ni per part dels Mossos d’Esquadra, (la comissaria està situada a uns 250 metres de l’establiment)”.

Finalment, i entre d’altres punts, la demanda dispara contra “l’incompliment de les funcions de l’Ajuntament” en seguretat, contaminació acústica i salubritat pública. Per exemple “de l’expedient administratiu no es desprèn, més que un informe de ‘protocol’, cap actuació tendent a actuar contra els punts que tenen localitzats de ‘botellón'”.

 

PUBLICITAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informació bàsica respecte a protecció de dades
Responsable República Checa Press +info...
Finalitat Gestionar y moderar tus comentarios. +info...
Legitimació Consentiment de l'interessat +info...
Destinataris Automattic Inc., EEUU per filtrar spam. +info...
Drets Accedir, rectificar i esborrar les dades, així com altres drets. +info...
Informació addicional Podeu aconseguir més informació sobre protecció de dades a la pàgina de política de privadesa.RCPRESS no es fa responsable de les opinions expressades pels usuaris i col·laboradors. El contingut d’aquestes són a títol personal de l’autor

NOTA LEGAL   |   POLITICA DE PRIVACITAT I COOKIES


Newsletter

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course