Els Pallaresos farà un viatge en el temps gràcies a la segona edició de les Jornades Modernistes, les quals es duran a terme del 4 al 6 de novembre amb el 1920 com a any de referència. Enguany, l’esdeveniment comptarà amb més de 200 recreadors que es vestiran d’època per traslladar el visitant a principis del segle passat. A més, el nombre d’ajuntaments que col·laboren ha augmentat gràcies a la incorporació de Tarragona, Reus i Constantí, entre d’altres. L’estrella de la corona serà Ca l’Andreu, una casa noble reformada per l’arquitecte Josep Maria Jujol des dels anys 20 als anys 40. Una casa al mig del poble i que per primera vegada obrirà les portes.
Pel que fa al programa preparat pel gran cap de setmana, per una banda destaca la part més cultural, amb un conjunt de petites exposicions repartides pel centre històric del poble: la Retrospectiva fotogràfica “Els Pallaresos 1918”, del fotògraf Francesc Sech; l’exposició “Jujol inèdit”, “El Ball de Diables de principis del segle XX”, i “Ca l’Andreu. Una reforma Modernista de 1920”, entre d’altres.
Múltiples tallers didàctics com el de ceràmica, el de trencadís, el de vitralls, el de marionetes, el d’escriptura…, es compaginaran amb altres més de divulgació històrica, com el de Moda femenina de 1900, el de la cuina de 1920, el de barrets d’època, etc. El municipi també acollirà un seguit de concerts de música clàssica i tradicional que s’alternaran amb espectacles de carrer com el d’una boda de 1920, un ball de pianola o una desfilada de moda modernista.
Alhora, retornarà “La Veu dels Pallaresos” en la seva segona edició, un diari d’època amb notícies reals de 1920, que pretén ser la portaveu de les jornades i que enguany posarà especial èmfasi en les reivindicacions femenines pels seus drets bàsics com el de votar, que les dones americanes van aconseguir l’any 1920.
I tampoc s’han oblidat els nombrosos tasts i degustacions, així com els espais gastronòmics que hi haurà repartits per tot el nucli antic i que ben segur faran les delicioses del visitant més exigent, tastos com el de vermuts, vins i cervesa artesana.