Quant de temps puc estar assegut en una terrassa prenent un cafè? Quant de temps puc estar ocupant una taula a l’hora del dinar? Tots aquests interrogants s’han fet alguns dels usuaris que aquest dilluns al matí han degustat un cafè asseguts tranquil·lament a la terrassa d’una cafeteria.
El cert és que el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) no fa referència al temps de permanència en la taula d’un establiment. Però, alguns empresaris ja han decidit, pel seu compte, posar alguns cartells on limiten el temps. Alguns han optat per 20 i d’altres 30. És obvi que la decisió és polèmica i no agrada a tothom. Però hi ha molts clients que ho entenen i ho accepten. La rotació, en uns moments tan difícil com aquests per a la restauració, és fonamental. Si abans fèiem un cafè en mitja hora ara se’ns demana que el fem en 15 minuts.
Els empresaris demanen el màxim de comprensió i solidaritat als clients, sobretot en la rotació i en el temps d’espera
A causa de l’estat d’alarma pel coronavirus, les terrasses no podran tenir una ocupació superior al 50%. Per tant, si no hi ha rotació, no surten els números. I si no es fa caixa, és difícil recuperar els treballadors que estan en ERTO o contractar personal.
Mentre no arriba la ‘nova normalitat’, els empresaris demanen el màxim de comprensió i solidaritat als clients, sobretot en la rotació i en el temps d’espera. Això perquè hi ha normes de seguretat i higiene que són obligatòries. Alguns establiments han restringit l’accés al lavabo. Restringir el límit pot no ser legal però és, ara mateix, una necessitat i una qüestió de sentit comú. Cal no oblidar la mascareta i mantenir sempre la distància social.