Ara que els dies es fan més llargs, sempre ve de gust fer una quedada amb els amics o realitzar alguna activitat lúdica abans de tornar a casa després d’un dia de treball. Alguns tenen prou fent un beure en una terrasseta gaudint del sol i de la bona companyia.
Aquest dijous a la tarda, un grup de 20 persones, després de la seva jornada laboral, han pogut ser partícips d’una experiència gastronòmica de la mà del prestigiós cuiner i instragramer Rafel Antonin.
Al soterrani del Corte Inglés de Tarragona, molt a prop de la zona del supermercat, s’ha instal·lat una cuina, on 20 persones, de forma exclusiva i selecta, han tastat arrossos (amb escamarlans i sobrassada) fets al moment i maridats amb dos vins D.O., un del Priorat (Clos Galena) i l’altre de la Terra Alta (Edetària).
Els convidats, mentre participaven del procés de preparació de l’arròs, tenien l’oportunitat d’intercanviar opinions i sol·licitar consells a en Rafa Antonin, un comercial convertit en cuiner de referència, amb més de 350 mil seguidors a Instagram.
El xef ha compartit alguns dels seus ‘trucs’ per aconseguir un plat exquisit. El secret passa, inequívocament, per la qualitat dels productes i, no menys important, del material i estris que s’utilitzen per cuinar. Les presses són l’enemic principal de la bona cuina, ja que la bona gastronima requereix dedicació i ‘foc lent’.
L’activitat s’ha convertit en una barreja de càtering i espectacle, quelcom que agrada en un moment en què la imaginació culinària està a l’ordre del dia.
El xef, en una conversa amb La República Checa, dóna alguns consells perquè qualsevol de nosaltres pugui convertir-se, almenys un dia, en el rei dels fogons.