
Es tracta d’una de les postres més llaminera del Nadal, imprescindible per dinar, sopar o inclús esmorzar durant el dia de Reis: el Tortell de Reis. Aquest dolç, molt esperat pels més llaminers de la casa és l’element central durant aquesta diada màgica, que és degustat amb la família i els amics. Però quin és el que més agrada als tarragonins?
Des del nostre digital ens hem desplaçat fins a la Pastisseria Trill, una de les més visitades i més apreciades a Tarragona. Parlem amb el seu pastisser artesà, l’Antoni Teuler que en un moment de descans ens atén amablement per explicar-nos com afronten aquest any, l’última gran diada del Nadal.
Preguntat sobre quin és el tortell més venut, Teuler ens explica que “sens dubte el que més ens encarreguen és el de massapà, amb fruita escarxada, tot un clàssic. Enguany calculem que tenim encarregats més de 400 tortells que es recolliran durant aquest diumenge i també el mateix dilluns al matí”.

No només es venen els tortells de massapà, també es realitzen altres tortells per encàrrec, respectant els gustos i preferències dels clients, on també els agrada demanar els de nata, trufa. Pels que pateixen alguna al·lèrgia alimentària, el massapà porta ametlla i, per norma general, no se solen fer sense gluten.
Sobre la tradició de qui paga el tortell és a qui li toca la fava, el gerent de la Pastisseria Trill ens explica que “els qui solen pagar per norma general són els avis (rialles). Tot i que ho posa a la targeta que va dins del tortell, la gent ens deixa pagats els tortells que encarreguen. Ja no es compleix la tradició”.