El comitè tècnic del Procicat està estudiant que el toc de queda a Catalunya comenci a les 23 a partir del dia 3 de maig. També és possible que es reprengui la restauració a nivell nocturn, però, de moment, només a l’exterior.
En una entrevista al 3/24, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha avançat que quan tornin els sopars als restaurants serà, en un primer moment, només a les terrasses. Els restaurants podrien obrir immediatament a les nits si la ventilació mecànica en interiors estigués assegurada de forma generalitzada. “Si fóssim capaços de tenir ventilacions forçades a tota la restauració, amb uns índexs de 12 litres per persona i per segon de renovació d’aire, es podria obrir ja. Però això implica inversions.”
Un cop decaigui l’estat d’alarma el 9 de maig, serà el Tribunal Superior de Justícia qui haurà de donar el vistiplau a totes les restriccions, tret que abans el govern espanyol aprovi un nou instrument legal.
El Procicat també està estudiant que els nous passos de la desescalada puguin ser diferenciats segons els territoris.