19. Abril 2024

EL NÀSTIC RECUPERA L’ESPERANÇA DAVANT DEL VALLADOLID I S’ALLUNYA DEL DESCENS

El Nàstic de Tarragona va vèncer al Real Valladolid (1-0) amb un gol d’Álvaro Vázquez a un minut del final que li dóna tres punts a l’equip català per allunyar-se del descens, i als castellans, del ‘play-off’.

Alguns jugadors del Nàstic

El Nàstic va ser el clar dominador dels primers 45 minuts, on els castellans es van limitar a defensar-se de les escomeses rivals. El conjunt de Nano Rivas, molt ben situat sobre la gespa, va saber guanyar la zona de mitjos amb Fali escombrant tot pilota que arribava i Tejera, Muñiz i Maikel Taula participant sempre amb la pilota.

Jaume Mata, massa sol, no ha pogut crear perill davant Dimitrievski, i aquesta circumstància la va acusar en excés el conjunt de Luis César.

El bon joc local el va portar a crear les ocasions més clares de perill. Les que més van inquietar a la porteria de Masip van ser quatre al llarg del primer acte, mentre que el meta macedoni del Nàstic no li va fer falta intervenir.

Als deu minuts de joc, Álvaro gairebé inaugura el marcador en una falta assajada que va botar Muñiz i, abans del quart d’hora de partit, hi va haver dues ocasions més clares per als interessos del Nàstic. La primera, a càrrec de Kakabadze, que va rematar un córner botat des de l’esquerra i que va rebotar a la xarxa per fora i la segona, en un xut d’Álvaro que va acabar en córner.

El mateix Álvaro Vázquez, l’home més perillós del Nàstic, va tenir el gol a les seves botes al minut 34 quan va rebre una passada llarga de Dimitrievski que el va deixar sol davant el porter rival. El seu xut el va aturar Masip, que va tenir molta feina.

Va despertar tímidament el Valladolid abans del descans, quan va entendre que el seu joc havia de basar-se en les bandes, amb Antoñito molt incisiu per la dreta. Malgrat això, la defensa local va impedir tot progrés de la davantera visitant.

Els locals van continuar amb el mateix ímpetu en el segon acte, però sense encert de cara a porteria. Les ocasions del Nàstic van continuar sent constants, però cada vegada més clares. De fet, Juan Muñiz tenia la porteria buida en el minut 50, però el seu xut es va trobar amb el miracle de Luismi, que va desviar el perill.

Álvaro Vázquez va tornar a tenir el gol dos minuts després, però el seu cop de sortir molt desviat. La defensa visitant no podia fer més que intentar aturar el vendaval local, que li arribava de tots els costats.

El Nàstic, a poc a poc, va anar notant l’esforç realitzat i va veure com avançava línies l’equip castellà. A partir de l’hora de joc, les forces estaven ja completament equilibrades, i les ocasions de gol també van arribar per part val·lisoletana.

Dues fuetades dels de Luis César van emmudir a un Nou Estadi que va veure com Óscar Pla, a l’hora de joc, disparava a prop del pal esquerre de Dimitrievski. Luis César va entendre que podia anar a pel duel i va decidir ingressar en el terreny de joc a Gianniotas. Va necessitar vint segons aquest futbolista per armar la cama i disparar a pocs centímetres del travesser local.

Però el millor encara havia d’arribar per als locals. A dos minuts del final, quan els dos equips semblaven condemnats a l’empat, va aparèixer Álvaro Vázquez per afusellar Masip amb un xut creuat on no va poder arribar el porter visitant. Bogeria al Nou Estadi, que encara va pujar les revolucions quan Dimitrievski va salvar un un contra un a Jaime Mata en l’afegit.