29. Març 2024

El Nàstic recupera ànims amb la primera victòria lluny de Tarragona (0-3)

El Gimnàstic de Tarragona ha aconseguit la primera victòria com a visitant de la temporada enfront del cuer, el Betis Deportivo, en un partit marcat pel joc dur dels locals i l’encert dels granes a la segona part. Es tracta d’uns 3 punts de vital importància per recuperar les sensacions i els resultats que s’esperen de l’equip. El duel ha finalitzat amb un contundent 0 a 3, amb dianes de BonillaQuintanilla i Robert Simón.

(@NASTICTARRAGONA)

La primera part seria un festival d’interrupcions per faltes i picabaralles entre els dos conjunts. El Betis Deportivo li presentava un partit dur i molt físic als visitants, amb entrades molt agressives que sovint arribaven tard. El Nàstic, per la seva banda, plantejava un atac per bandes poc efectiu. Pel que fa a la defensa, semblava tornar a ser la ben posicionada i contundent que no va estar present dimecres contra l’Andorra. La primera ocasió seria pels verdiblancs amb un cop de cap de Mizzian que sortia fora llepant el pal dret de Manu García. 2 minuts més tard, Robert Simón enviava l’esfèric al travesser amb un autèntic míssil des de fora de l’àrea. El rebot tocava sobre la línia de gol, tornant a fer aparèixer els fantasmes de la falta de punteria. Qui sap si ja es podria parlar de mala sort. Al 12′, Luís Martínez responia amb un cop de cap originat amb un córner que s’estavellava al pal esquerre de la porteria grana, just abans que la tragués la defensa sobre la línia blanca.

L’inici de partit estava sent mogut, amb els 2 equips buscant avançar-se i alternant cops l’un amb l’altre. Era el torn dels de Raül Agné. Una connexió esplèndida entre del Campo i Joan Oriol acabava amb un centre que Pablo Fernández culminava sense fortuna, ja que el meta rival desviava a córner. A partir d’aquí, faltes, grogues, entrades dures i interrupcions que tallarien el joc bruscament. Nil Jiménez sortia lesionat. Carbia ho tornaria a provar des de la frontal amb un xut centrat que atrapava sense problemes Rebollo. 2 minuts més tard, Robert Simón la tindria amb un remat a la mitja volta que es convertia en una vaselina dins l’àrea. Novament, el porter del filial sevillà aconseguia treure l’esfèric amb la punta dels dits. D’aquesta forma s’arribava al final dels primers 45 minuts.

El segon temps, el plantejament seria exactament el mateix. Amb una excepció, el Nàstic a la fi marcaria després de 4 jornades sense assolir-ho. Al 47′, Pablo ho provava de lluny i -tot seguit- Bonilla estava a punt de marcar de gol olímpic. El Betis B també miraria d’avançar-se en el marcador amb una jugada individual de Juan Cruz que finalitzava a les mans de Manu García. Al 65′, Robert Simón la posava enrere des de la línia de fons perquè Bonilla rematés impecablement amb el cap fins al fons de la xarxa. Rebollo arribava a tocar la pilota sense poder evitar el 0 a 1. Dos minuts més tard, el mateix Bonilla centrava una falta des del lateral del mig camp que Trilles rematava cap a un Quintanilla que marcava el 0 a 2 a plaer.

El Nàstic, que no havia marcat des del 12 de desembre, ara ho feia per partida doble i amb tan sols 2 minuts de marge. I les dianes significaven molt més que això, ja que per fi s’apropava la primera victòria dels granes com a visitants des de principi de temporada. A partir d’aquest moment, el matx aniria morint lentament gràcies a la veterania i el saber fer dels de Raül Agné. El filial verdiblanc també començava a abaixar els braços. Només Baena espantaria Manu García amb un xut des de la cantonada de l’àrea que aturaria l’ex de la Ponferradina. La cirereta del pastís la signaria Robert Simón al 94′. Bonilla xutava una falta des del balcó que Rebollo aturava amb l’ajuda del travesser. Tanmateix, el 20 del Nàstic aprofitava el rebot per fer el 0 a 3 definitiu tot just abans que l’àrbitre xiulés el final.

Victòria importantíssima a escala mental del conjunt tarragoní, la primera com a visitant i amb 3 gols de marge. El resultat podria dispersar els dubtes que han sorgit amb la continuïtat del tècnic de Mequinensa. A l’espera d’altres marcadors, el Gimnàstic se situa 12è amb 28 punts, a 3 del play-off i del descens. El proper cap de setmana, els granes rebran al Real Madrid Castilla.