16. Abril 2024

El Nàstic pateix mentre albira el play-off

El Gimnàstic de Tarragona i el Club Deportivo Alcoyano es veien les cares en un partit crucial pel seu accés al torneig d’ascens a 2a Divisió A. El Nou Estadi era l’escenari de l’enfrontament, el qual ha acabat amb victòria grana per un gol a zero. Els de Toni Seligrat venien d’emportar-se els tres punts de Vila-real, mentre que els blanquiblaus arribaven a Tarragona després de perdre a Collao davant del FC Barcelona B.

La primera part començava amb una tònica d’igualtat que es mantindria durant força minuts. Els dos equips eren conscients que s’estaven jugant la seva temporada en aquest partit. Pel que fa al joc, els dos conjunts van sortir amb ganes, a pressionar al contrari des de molt a dalt per forçar pèrdues i crear perill amb combinacions ràpides. Ara bé, si hi ha un equip que domini aquest estil és el Nàstic, que va demostrar poder crear més perill que el rival a través d’aquestes jugades. Primer ho provaria Oliva amb una rematada de primeres que sortia llepant el pal esquerre de José Juan, el ‘famós’ porter de l’Alcoià que li va parar quasi tot al Reial Madrid en Copa del Rei. Al minut 10, Carbia posava una pilota a l’espai que Fullana passava enrere perquè rematés Bonilla de primeres a sota del pal dret. José Juan, mostrant una espectacular velocitat de reacció, es vestia de sant per desviar l’esfèric a córner.

Els visitants només comptarien amb una ocasió de gol, un centre que es rematava molt per sobre de la porteria de Suárez. No obstant, l’Alcoià tancava al Nàstic en la seva àrea amb 4 córners seguits. Cap acabaria sent fructífer. Finalment, Oliva faria l’1 a 0 al 32. Pol Domingo centrava la pilota al segon pal, des d’on Carbia la passava enrere amb el cap perquè el de Riudecanyes fes el gol a plaer. Aquesta seria la darrera jugada destacada del partit, ja que les interrupcions agafarien el protagonisme del que quedava de primer temps.

PUBLICITAT

La segona meitat s’iniciaria amb un Alcoià que s’havia proposat remuntar el matx. Les ocasions no arribaven per a cap dels dos equips, però eren els visitants els que proposaven més joc, combinant bé i amb paciència. En aquesta línia, cada equip comptarien amb dues accions de perill. Primerament Carbia rematava massa escorat per sobre de la porteria i, tot seguit, els visitants enviaven la pilota directament a les mans de Suárez. Amb el pas dels minuts, es percebia un Alcoià cada cop més desesperat, però també a un Nàstic que no aconseguia matar el matx. De fet, Trilles salvaria un gol quasi cantat del conjunt alacantí en boca de gol al minut 35. A partir d’aquesta acció, el cronòmetre s’aniria parant constantment per diverses interrupcions. Finalment, els 3 punts es quedarien a casa. El Gimnàstic guanyaria patint, sí, però amb aquesta victòria començava a albirar els play-offs.

D’aquesta forma, l’Alcoià es queda cinquè amb 33 punts, ja fora de qualsevol lluita. La setmana vinent jugarà a El Collao contra l’Andorra, rival directe del Nàstic. Pel que fa al conjunt entrenat per Toni Seligrat, el proper cap de setmana viatjarà a Eivissa per certificar la seva participació en el play-off d’ascens a 2a Divisió A. L’empat és vàlid, ja que els granes tenen el gol average guanyat amb l’Andorra en cas de finalitzar la lligueta amb els mateixos punts.