29. Març 2024

El Nàstic mossega i guanya amb autoritat al Llagostera

El Gimnàstic de Tarragona i la Unió Esportiva Llagostera es veien les cares al Nou Estadi a la 9a jornada de 2a divisió B. Els granes venien d’empatar amb polèmica a Lleida i els de la Costa Brava de guanyar 1 a 0 davant del FC Barcelona B. El matx es va resoldre amb un resultat de 3 a 0 favorable als locals.

El partit s’iniciava amb moltes pèrdues dels dos equips. El Nàstic intentava jugar com cada cap de setmana, però li faltava la fluïdesa per bandes característica de l’estil Seligrat. De fet, això és mèrit d’un Llagostera ben posicionat, que no deixava espais per avançar per banda o per filtrar una pilota al mig del camp, forçant als granes a fer passades llargues que molts cops sortien directament fora. No obstant, el Nàstic poc a poc es feia amo i senyor de la possessió. Això permetria crear perill i evitar que els de la Costa Brava s’apropessin a la porteria de Gonzi. La primera del matx arribava al minut 3, amb un xut desviat d’Oliva. El Llagostera comptaria amb una ocasió molt clara. Una badada de la defensa gran i una mitja sortida de Gonzi deixava sol a un davanter rival que fallava en la definició. Tot i així, la majoria d’ocasions van ser del Nàstic. Primer Pedro Martín al 18′, que amb dos driblins i un xut fort a baix obligava el porter rival a desviar a córner. Després al 26′, en una triangulació perfecta arran d’una sacada en banda, Brugui rematava de primeres directament a les mans del guardameta. D’aquesta forma s’arribava sense gols al descans.

La segona part començaria de la millor forma possible pel conjunt tarragoní. Arran un possible penal favorable als visitants, un dels defenses centrals del Llagostera veia la targeta vermella per agressió. A partir d’aquest moment el partit va ser un monòleg nastiquer. Després d’una rematada d’Oliva que desviava el porter, Javi Bonilla tornava a centrar la pilota al primer pal perquè el mateix davanter de Riudecanyes l’envies al fons de la xarxa. Era el minut 3. En una d’aquelles curiositats que a vegades passen al futbol, abans d’aquesta doble jugada, el tècnic del Llagostera clamava per fer el canvi de l’expulsió. Treure a un davanter per un defensa central. Si aquest s’hagués produït abans potser l’ocasió no hauria acabat en gol. Sigui com sigui, el Nàstic guanyava amb superioritat. El partit es va tranquil·litzar per moments, tot i que els granes van comptar amb dues o tres ocasions més per augmentar la renta al marcador. No va ser fins al minut 44 quan finalment ho aconseguirien. Després d’un rebot, Ballesteros rematava amb força, fent que ni la defensa dels blaugranes pogués evitar el tant en la línia de gol. Ja al descompte, Fullana culminaria el bon partit del Gimnàstic amb un gol al contraatac en ple temps afegit.

A l’espera d’altres resultats, la UE Llagostera romana 6a amb 10 punts. La setmana vinent buscarà guanyar tres punts més davant l’UE Olot. Pel que fa al Nàstic, es col·loca segon amb 15 punts, un menys que el líder, el qual compta amb un partit més que els granes. El conjunt tarragoní intentarà augmentar el nombre de partits consecutius sense perdre – que ara mateix són 7 – el proper diumenge a casa de l’Espanyol B.