28. Març 2024

El Nàstic hi creu i remunta un 0-2 amb un home menys

El Gimnàstic de Tarragona i el FC Andorra s’enfrontaven en el Nou Estadi a la 5a jornada de 2a divisió B. Els granes venien d’empatar 1-1  amb un home menys durant 20 minuts davant el Prat . Un partit on els tres punts se’ls hi van escapar en el temps d’afegit. L’equip del Principat, per la seva banda, arribava després de guanyar per la mínima al FC Barcelona B.

Xut de falta directe de Bonilla

El Nàstic sortiria al partit amb la mateixa idea de cada jornada: pressionar a camp contrari per forçar pèrdues. Amb aquesta mentalitat, Brugui comptaria amb una doble ocasió claríssima havent passat tan sols un minut de partit. El porter de l’Andorra treia el primer remat amb una gran estirada a dalt; el segon intent s’estavellava a la defensa. Els jugadors granes entenien que aquest havia tocat a la mà d’un defensor. Tot i la igualtat en el joc, els de Toni Seligrat eren els que creaven més perill, amb bones accions de Gerard Oliva, Bonilla i Brugui, el jugador més actiu del primer període. No obstant, l’equip andorrà s’apropava cada cop més a la porteria de Wilfred, fins que al minut 24, Carlos Martínez anotaria després de guanyar una pilota dividida al mig del camp. El gol posava el 0-1 al marcador. Al minut 32, una caiguda d’Amang en un córner a l’àrea rival encenia novament les protestes de la banqueta del Gimnàstic. De fet, l’entrenador grana va rebre una targeta groga després de creuar paraules amb Gaffoour, defensor de l’Andorra. El conjunt tarragoní continuaria creant perill la resta de minuts, especialment amb jugades assajades, però el lluminós no es mouria més fins al descans.

La celebració d’un dels gols del Nàstic
La celebració de l’equip amb els aficionats

A la segona meitat es donava el pitjor escenari possible pel Nàstic. L’esquadra del Principat marcava al minut 3 després d’un mal rebuig de Wilfred, qui entregava l’esfèric directament al davanter contrari. A partir d’aquest moment, l’equip tarragoní era una onada que xocava tota l’estona contra el mur defensiu de l’Andorra. Per a mñes dificultats, els granes es quedaven amb un jugador menys al 25 per l’expulsió directa d’Albarrán, que arribava tard a una pilota morta. Tot va canviar quan dos minuts després, Gerard Oliva anotava de vaselina després d’un error del porter rival molt semblant a l’anterior de Wilfred. Quedaven 20 minuts en què el Nàstic assoliria una de les remuntades més memorables dels darrers anys. Al minut 34 Brugui rematava de volea clavant l’esfèric per tot l’escaire. Els jugadors de l’equip adquirit per Gerard Piqué tornarien a avançar-se en el marcador, però el linier aixecava la banderola indicant fora de joc. Quan faltava un minut pel descompte, Quintanilla feia el 3 a 2 en una jugada a pilota aturada; la bola quedava morta a l’àrea petita permetent que el defensor grana sumés gol a plaer. La bogeria arribaria quan, ja en temps afegit, Brugui marcava el seu segon gol en un u contra u amb el porter contrari; el davanter definia amb molta qualitat per sota les cames del rival posant el 4-2 definitiu. Es confirmava l’èpica remuntada grana, que provocava un estat de felicitat que feia temps que no es percebia al Nou Estadi.

La foto de la remuntada

D’aquesta forma, el Gimnàstic suma més que 3 punts: guanya confiança i oxigen de cara a la propera jornada, en la que descansarà. Se situa primer amb 8 punts a l’espera d’altres resultats. Per altra banda, l’Andorra baixa fins a la cinquena posició amb 6 punts. La setmana que ve rebrà a l’Olot, el cuer del grup.

Alineacions
Nàstic: Wilfred, Albarrán, Bonilla, J. Rueda, Gerard Oliva (Pol D, 87’), R. Brugué, Quintanilla, Fran Miranda (J. Lasso, 61’), Fullana (Fausto Tienza, 71’), Joan Oriol, Amang (F. Carbia, 71’).
FC Andorra: Bañuz, Borja, Adri, Rai Marchán (Iker, 87’), Riverola, Enri (Casadesús, 87’), Carlos Martínez (Ballarín, 77’), Gaffour, David Martín, Pau M, Bover (Aguado, 77’).
Gols
0-1, Carlos Martínez (25’); 0-2, Bover (48’); 1-2, Gerard Oliva (72’); 2-2, R. Brugué (78’); 3-2, Quintanilla (89’); 4-2, R. Brugué (90+5’).